Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Půjčila mu na taxíka, aby mohl bojovat v Tokiu o zlato. Našel ji a poděkoval

Našel dobrovolnici, která mu pomohla ke zlaté medaili na olympijských hrách v Tokiu. Nečekaný šampion v běhu na 110 metrů překážek Hansle Parchment z Jamajky by bez zásahu jedné z mnoha pomocnic zřejmě kvůli zmatkům s dopravou nestihl semifinálový běh.

Hansel Parchment
zdroj: ČTK/Xinhua autor: Lui Siu Wai

Dobrovolnice Parchmentovi poté, co místo Olympijského stadionu dojel k centru plaveckých sportů, půjčila peníze na taxi. Jamajčan ji našel, splatil dluh a ukázal jí svou zlatou medaili. Video se na sociálních sítích okamžitě stalo virálním hitem.

Parchment ve videu popisuje, že nastoupil do špatného autobusu a myslel si, že jsou jeho medailové šance ztracené. Nezbývalo mu totiž dost času, aby se vrátil autobusem do olympijské vesnice a poté přesedl na další směrem na stadion.

"Viděl jsem dobrovolnici a musel jsem hodně prosit, protože samozřejmě nemá dovoleno toho moc udělat. A ona mi dala peníze, abych si vzal taxík," uvedl Parchment. "A díky tomu jsem se dokázal dostat na stadion včas, abych se stihl rozcvičit a závodit."

Parchment v semifinále obsadil druhé místo a kvalifikoval se do finále, v němž nejlepším časem sezony 13,04 zaskočil mistra světa Granta Hollowaye a získal zlato. To ukázal své zachránkyni, která tím byla zaskočena. "Fakt, tohle jsi dostal?" říká na videu ze setkání. Jamajský atlet jí vedle peněz za taxi dal oficiální jamajské reprezentační tričko.

Odměnu nabídl dívce i jamajský ministr turismu Edmund Bartlett, jenž ji pozval na tento karibský ostrov. "Nezáleží na tom, kde na světě je, chceme jí oplatit laskavost, kterou projevila jednomu z nás," řekl ministr deníku The Gleaner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články