Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Španělky výhrou nad Kanadou ovládly skupinu a v úvodu play off se vyhnou USA

Španělské basketbalistky ovládly skupinu A, když v posledním zápase porazily Kanadu 76:66. Obhájkyně stříbra z minulých olympijských her si tak zajistily jasný postup do play-off z prvního místa a na favoritky šampionátu z USA narazí nejdříve v semifinále.

Zakončující Silvia Dominguezová ve španělském dresu
zdroj: ČTK autor: Gregory Shamus

"To byl náš první cíl, zvítězit ve skupině. Máme radost, že nám to tady klape," řekla španělská hvězda Alba Torrensová, jež dvěma trojkami v závěrečné čtvrtině zarazila vzepětí Kanaďanek, které se přiblížily na rozdíl šesti bodů.

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 20 body Astou Ndourová, 15 body přispěla k vítězství někdejší hráčka USK Praha Cristina Ouviňaová.

Z druhého místa ve skupině A postoupily úřadující evropské šampionky a obhájkyně bronzu ze Srbska, které s vypětím všech sil porazily Koreu 65:61. Asijský tým vedl čtyři minuty před koncem 61:58, ale další koš už nedal. Zápas zakončila pěti body zkušená křídelní hráčka a kapitánka týmu Jelena Brooksová, jež je známější pod dívčím jménem Milovanovičová. Její finiš znamenal pro Korejky třetí porážku a konec na turnaji.

"Tenhle turnaj je nesmírně kvalitní a neexistuje tým, o kterém můžete předem říct, že ho porazíte. A v Asii zaznamenal ženský basketbal obrovský pokrok," řekla srbským médiím trenérka vítězek Marina Maljkovičová. "Vyhrály jsme, ale musely jsme zabojovat. Podlehly jsme jejich rychlému tempu, honily jsme se s nimi až do konce. Kdybychom prohrály, balily jsme, to jsme nechtěly a nebudeme chtít ani po čtvrtfinále. Kéž to byl náš nejhorší zápas na turnaji," uvedla Brooksová.

Srbské basketbalistky
zdroj: Reuters autor: Brian Snyder
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články