Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavnostní zahájení OH bude výrazně komornější. Covid nedovolí hromadné choreografie

Slavnostní zahájení olympijských her v Tokiu bude výrazně komornější než obdobné ceremoniály na předchozích Hrách. Nebudou k vidění hromadné choreografie tanečníků a dalších umělců. V hledišti kvůli koronavirovým opatřením nebudou běžní diváci, pouze několik stovek olympijských funkcionářů. Přímý přenos sledujte v pátek od 13:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Poradcem současného výkonného producenta je jeho dlouholetý předchůdce Marco Balich. Ten v rozhovoru pro agenturu Reuters popsal, jak bude ceremoniál v době covidové vypadat.

"Bude to mnohem střízlivější ceremoniál, ale i tak s nádhernou japonskou estetikou. Velmi japonské, ale také v souladu s aktuální náladou, s realitou. Ta pandemie má pochopitelně důsledky. Hromadné choreografie se nekonají kvůli covidu-19," řekl Balich.

Na zahajovacím ceremoniálu bude zřejmě méně sportovců než obvykle, protože pobyt v olympijské vesnici je omezený na několik dní před soutěží.

"Bude tam několik stovek pořadatelů, kteří provedou sportovce k nástupu. Bude to unikátní zahajovací ceremoniál a bude se soustředit jen na sportovce," naznačil Balich.

Nebudou k vidění ani kouřové nebo světelné efekty. "Bude to velmi smysluplný ceremoniál, na hony vzdálený velkoleposti těch předchozích. Velmi opravdový, čestný ceremoniál, žádný podvod," dodal poradce tvůrců pátečního programu, při kterém by měl nad Tokiem s ročním zpožděním vzplát olympijský oheň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články