Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Skifař Fleissner postoupil s přehledem do čtvrtfinále. České dvojskify jsou v semifinále

Postup, který nevyžadoval stoprocentní úsilí. Skifař Jan Fleissner uspěl v opravě proti soupeřům z řad outsiderů a pojede olympijské čtvrtfinále. Semifinále dvojskifu si zajistila třetím místem dvojice Kristýna Fleissnerová a Lenka Antošová. Příjemně překvapili Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na dvojskifu lehkých vah, kteří semifinále vybojovali už v rozjížďce druhým místem. Naopak duo Jakub Podrazil, Jan Cincibuch po čtvrtém místě v opravě končí na Hrách na 13. místě.

Skifař Jan Fleissner
zdroj: ČTK/AP autor: Darron Cummings

Výborně vstoupili do olympijské regaty Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na dvojskifu lehkých vah. V rozjížďce nestačili jen na úřadující mistry světa a Evropy Fintana McCarthyho a Paula O'Donovana z Irska a z druhého místa si zajistili postup do úterního semifinále. Vyhnuli se tak nedělním opravným jízdám.

Nejjednodušší úlohu měl v opravách třiadvacetiletý Fleissner, jehož soupeři byli tři skifaři z veslařsky rozvojových zemí a náhradník zdravotně indisponovaného Ondřeje Synka roli favorita zvládl. V čele byl od startu do cíle a nakonec porazil druhého Dara Alizadeha z Bermud o šest sekund.

Naopak Antošová s Fleissnerovou musely o postup do semifinále tvrdě bojovat. Na prvním mezičase byly svěřenkyně trenéra Josefa Lukše poslední, čtvrté, ale poté předjely čínskou dvojici Šen Šuang-mej, Liou Siao-sin a třetí, tedy poslední postupové místo udržely až do cíle.

Záhy skončily Hry pro Podrazila s Cincibuchem, kteří měli v opravách tři silné soupeře a nakonec jsou jediným dvojskifem, který bude v semifinálovém programu chybět. V letošním roce složená posádka opravy výborně rozjela, ještě v polovině trati vedla, ale poté je všichni předjeli. Od třetího místa Podrazila s Cincibuchem v cíli dělily téměř tři sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
Tři veslařské posádky postoupily na OH do dalších bojů

Veslování (jízdy s českou účastí):

Muži:

Rozjížďky:

Dvojskif lehkých vah: 1. McCarthy, O'Donovan (Ir.) 6:23,74, 2. Vraštil, Šimánek (ČR) 6:28,10 - postup do semifinále.

Opravy:

Skif: 1. Fleissner (ČR) 7:29,90 - postup do čtvrtfinále.

Dvojskif: 1. Krüger, Weber (Něm.) 6:26,64, ...4. Podrazil, Cincibuch (ČR) 6:32,86 - vyřazeni.

Ženy:

Dvojskif: 1. Pitirimová, Kuročkinová (Rus.) 7:13,77, ...3. Antošová, Fleissnerová (ČR) 7:16,96 - postup do semifinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články