Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Skeetař Tomeček je zatím čtvrtý, Šumová drží nadějné desáté místo

Jediný netrefený terč a šance na finále není malá. Jakub Tomeček sestřelil v první kvalifikaci ve skeetu 74 ran ze 75 a drží po úvodním dni čtvrté místo, které by mu zajistilo postup do pondělního finále. Jeho krajanka Barbora Šumová je v soutěži žen s bilancí 71 po sobotě desátá, od postupové šestky ji dělí jeden přesný pokus.

Favorizovaný Vincent Hancock zatím na střelnici v Tokiu chybu neudělal
zdroj: ČTK/AP

Trojnásobný mistr Evropy a vítěz Světového poháru ve skeetu Tomeček, který byl na OH v Londýně 2012 devatenáctý, zatím potvrzuje medailové ambice a během tří kol se dopustil jediného omylu v závěru první části. Od té doby neminul ani jednu ze zbývajících 55 ran a je v kontaktu s medailovými aspiranty.

O průběžné vedení se dělí Francouz Eric Delaunay a Američan Vincent Hancock. Oba dosud byli bezchybní.

Šumová navzdory dvěma chybám v úvodních dvou částech držela postupová místa, z nich však spadla po třetí sérii, kde dvakrát chybovala a je desátá. O první místo se dělí Italka a obhájkyně zlata z Ria Diana Bacosiová a Číňanka Wej Meng. Obě trefily všech 75 ran.

Výsledky sportovní střelby

Muži:

Vzduchová puška: 1. Shaner (USA) 251,6, 2. Šeng Li-chao 250,9, 3. Jang Chao-žan (oba Čína), 4. Akgun (Tur.), 5. Péni (Maď.), 6. Kozenieski (USA), 7. Jány (SR), 8. Maslennikov (Rus.),... v kvalifikaci 14. Přívratský, 19. Hrčkulák (oba ČR).

Skeet - 1. část kvalifikace: 1. Delaunay (Fr.) a Hancock (USA) oba 75,... 4. Tomeček (ČR) 74.

Ženy:

Vzduchová pistole: 1. Bacaraškinová (Rus.) 240,3, 2. Kostadinovová (Bulh.) 239,4, 3. Ťiang Žan-sin (Čína), 4. Kostevyčová (Ukr.), 5. Lin Jüe-mej (Čína), 6. Korakakiová (Řec.), 7. Lamolleová (Fr.), 8. Gobervilleová (Fr).

Skeet - 1. část kvalifikace: 1. Bacosiová (It.) a Wej Meng (Čína) obě 75,... 10. Šumová (ČR) 71.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články