Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Satoranský: Nezasloužili jsme si prohrát o tolik, na formu z kvalifikace jsme nenavázali

Čeští basketbalisté do dnešního zápasu proti Spojeným státům americkým vstupovali ještě s nadějí na postup do vyřazovací fáze olympijského turnaje. Ačkoli zápas rozehráli skvěle, síla Američanů zápas zvrátila a Češi nakonec prohráli vysoko 84:119. Přesto si kapitán české reprezentace a vlajkonoš české výpravy Tomáš Satoranský z Tokia odveze mnoho krásných vzpomínek.

Tomáš Satoranský v olympijském zápase proti USA
zdroj: ČTK/AP autor: Charlie Neibergall

Jednou z věcí, které si z Tokia Satoranský bude pamatovat nejvíce, bude sdílení českých úspěchů. "Hlavně vítání olympijských vítězů. Tam jsme vytvářeli dobrou atmosféru," řekl a v době, kdy Markéta Vondroušová hrála nerozhodné tenisové finále, pokračoval optimisticky, "a doufám, že ji ještě dnes v noci zažijeme, až se vrátí Markéta Vondroušová, a budeme si užívat zlato. To jsou momenty, které člověk prožívá s ostatními sportovci a je to víc, než když se jen soustředíte na výkon ve svém sportu. Být součástí něčeho většího je úžasná zkušenost," řekl. Markéta Vondroušová finále však ve třech setech prohrála a do olympijské vesnice přiveze stříbro.

V basketbalovém turnaji čeští reprezentanti doplatili také na nabitý program, kdy bezprostředně po úspěšné olympijské kvalifikaci v Kanadě letěli do Tokia. "Je těžké hrát na dvou vrcholných akcích během jednoho léta. Nenavázali jsme na formu, kterou jsme měli v kvalifikaci v těch posledních dvou utkáních. To nás mrzí. Chtěli jsme do toho dát co nejvíc energie, už jsme ji ale nenacházeli. Je to ale tak skvělá zkušenost pro český basketbal, že můžeme odcházet se vztyčenou hlavou," uvedl devětadvacetiletý rozehrávač.

Po vyrovnaném prvním poločase dnešního duelu proti Spojeným státům americkým zažil, jaký kolotoč umějí američtí hráči spustit. "Myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát o tolik, ale oni ukázali svou obrovskou sílu. Jejich největší síla je v tom, že jakýkoliv hráč se může rozehrát ke skvělému výkonu a samozřejmě ta jejich individuální síla je neuvěřitelná," uznal po porážce 84:119.

Vysoká prohra český tým vyřadila z turnaje. Mimo jiné i kvůli tomu, že v úvodním zápase s Íránem Češi ztratili většinu z vysokého náskoku a vyhráli jen o šest bodů. "To byl náš nejhorší zápas z celého turnaje. Kdybychom tam vedení udrželi nad 20 bodů, máme mnohem větší šance postoupit, takhle už ta šance není," uvedl jediný český hráč působící v NBA.

Na palubovce se dnes potkal se spoluhráčem z Chicaga Bulls Zachem LaVinem. "Mám se Zachem skvělý vztah, nejenom na hřišti, ale i mimo něj. Povídali jsme si samozřejmě před zápasem, ale i během něj. Pokoušel jsem se ho vykolejit, ale je to dost těžké na někoho, kdo vede o třicet bodů," usmíval se Satoranský. "Bylo super proti němu hrát, strašně si ho vážím a věřím, že se mu podaří vybojovat medaili. On samozřejmě bere jen zlato, tak uvidíme, jestli se mu to podaří," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články