Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

S koncem olympijských her končí i pražský a brněnský festival. Příprava teď směřuje na zimní olympiádu

Po šestnácti dnech zhasl nad Tokiem olympijský oheň. Odložených her se zúčastnilo přes 11 tisíc sportovců, rozdáno bylo rekordních 339 medailových sad. S některými českými olympioniky se fanoušci setkávali na festivalech v Brně a Praze. Nejatraktivnější byla v pražské Stromovce návštěva zlatého judisty Lukáše Krpálka. "Na festival dorazilo během olympijských her zhruba 30 olympioniků," přibližuje koordinátor Olympijského festivalu Praha Richard Mrázek.

Poslední olympijský den do hlavního města a festivalu ve Stromovce dorazili dorazili mimo jiné bronzoví deblkajakáři Josef Dostál a Radek Šlouf, judista David Klammert nebo dálkový plavec Matěj Kozubek.

Festivalové olympijské týdny

Někteří olympionici se v průběhu her do dějiště festivalu i vraceli, uvedl Mrázek. Kapacita návštěvníků byla kvůli covidu omezena na dva a půl tisíce. 

"Připravili jsme 48 sportovních stanovišť," shrnuje Mrázek. Populární podle něj byla u návštěvníků lukostřelba nebo šerm, tedy méně dostupné sporty. Zmínil také letní variantu curlingu, kterou ocenili zejména rodiče. 

Všechny síly teď organizační tým směruje k zimě, kdy se uskuteční zimní olympijské hry v Číně. Sportovní svátek v Pekingu je na programu od 4. do 20. února 2022.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Adama Ondru čekaly na olympijském festivalu v Brně davy fanoušků
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články