Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rychlé časy možná, ale rekordy? Po letošku je na OH neuvidíme, myslí si Phelps

Dočkáme se v příštích měsících a hlavně během olympijských her plaveckých rekordů? Podle legendárního olympionika Michaela Phelpse nikoliv. Podle něj bude výkonnost plavců poznamenána omezeními a například také uzavíráním bazénů, k němuž dochází během pandemie.

Michael Phelps
zdroj: Reuters

Do tréninkových plánů připravovaných na čtyřletý olympijský cyklus navíc zasáhlo odložení olympijských her o rok. Pro plavce bude podle Phelpse obtížné překonávat své předchůdce.

"Nejlepší z nejlepších budou bojovat a uvidíte nějaké rychlé časy. Ale světové rekordy? Nemyslím si. Se všemi těmi uzavřenými bazény by někdo musel být proklatě blízko dokonalosti ve zbytku přípravy, aby měl šanci," řekl třiadvacetinásobný olympijský vítěz, který během své kariéry překonal 39 světových rekordů.

Pětatřicetiletý Phelps také upozorňuje na to, že v současné krizi budou závody představovat mnohem větší emocionální výzvu než obvykle. "Mentální stránka bude velmi komplikovaná. Někteří lidé se přes to možná nedokážou dostat," poznamenal Phelps.

Americký olympijský výbor, který v minulosti kritizoval, se podle něj zlepšil v péči o sportovce s duševními problémy. "Sportovci teď mají více příležitostí, aby dostali pomoc, kterou potřebují, ale stále je před námi dlouhá cesta. Ale je dobře, že jsme začali," dodala plavecká ikona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články