Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ruský tým má díky Chramcovovi první zlato z taekwonda

Maxim Chramcov získal pro ruský tým na olympijských hrách v Tokiu první zlato z taekwonda. Z rovněž premiérového triumfu se díky Matee Jeličové raduje Chorvatsko.

Maxim Chramcov
zdroj: Reuters autor: Murad Sezer

Třiadvacetiletý Chramcov si ve finále váhové kategorie do 80 kilogramů poradil se Salahem Šarabatím z Jordánska, kterého porazil 20:9. Úřadující mistr Evropy získal pro výpravu z Ruska po dvou stříbrech a dvou bronzech první zlato.

Finále žen do 67 kilogramů bylo dramatičtější, protože Jeličová ještě dvacet sekund před koncem prohrávala s Lauren Williamsovou z Velké Británie o šest bodů. Úřadující mistryně Evropy ale skóre díky třem kopům do hlavy v úplném závěru otočila.

Třiadvacetiletá Jeličová si připsala životní úspěch a pro Chorvatsko získala první zlato v Tokiu i v taekwondu v historii.

Výsledky taekwonda:

Muži:
Do 80 kg:
1. Chramcov (Rus.), 2. Šarabatí (Jord.), 3. Kanaet (Chorv.) a Aisá (Eg.), 5. Rafalovič (Uzb.) a Ordemann (Nor.), 7. Mahbúbí (Mar.) a Sawadogo (Burkina).

Ženy:
Do 67 kg:
1. Jeličová (Chorv.), 2. Williamsová (Brit.), 3. Vahbáová (Eg.) a Gbagbiová (Pob. sl.), 5. McPhersonová (USA) a Titoneliová (Braz.), 7. Pasekaová (Tonga) a Leeová (Haiti).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články