Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Riner si z Tokia rekordní zlato přece jen odveze. S Francouzi vyhrál smíšená družstva

Premiérovou soutěž smíšených judistických družstev vyhráli v Budókanu Francouzi. Člen týmu Teddy Riner tím získal rekordní pátou olympijskou medaili. 

Radost francouzských judistů
zdroj: ČTK/AP autor: Vincent Thian

Francie vyhrála soutěž vypsanou na šest zápasů 4:1, takže už se na tatami ani nedostal hvězdný Japonec Šohei Óno, jenž byl nasazen do závěrečného duelu.

K triumfu evropského týmu přispěl i Riner, jenž si tak částečně vynahradil zklamání z páteční individuální soutěže nad 100 kg, v níž po vítězstvích na předchozích dvou Hrách získal bronz a na trůnu ho vystřídal Lukáš Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
V premiéře smíšených družstev judistů překvapivě triumfovali Francouzi

I tak se ale Riner v Tokiu zapsal do historie jako první muž, jenž vybojoval na OH pět medailí v judu. Při své olympijské premiéře v Pekingu získal bronz. Jeho krajanka Clarisse Agbégnénouová, která v úterý ovládla váhovou kategorii do 63 kg, zase jako první žena vyhrála dvě zlata na jedněch OH.

Navzdory závěrečné porážce prožili japonští judisté rekordně úspěšné Hry. Z patnácti soutěží vylovili devět zlatých, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili a výrazně přispěli k tomu, že celý japonský olympijský tým měl už po týdnu soutěží jistotu rekordního zisku zlatých medailí na jedněch Hrách.

Judo - smíšená družstva:

1. Francie, 2. Japonsko, 3. Německo a Izrael, 5. Nizozemsko a Rusko, 7. Mongolsko a Brazílie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články