Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Rašitov kopl přesně v pravou chvíli a vybojoval pro Uzbekistán zlato

Obrat v poslední chvíli. Ulugbek Rašitov ve finále kategorie do 68 kilogramů porazil 34:29 Bradlyho Sindena, přičemž Brit ještě 15 sekund před koncem vedl o dva body. Devatenáctiletý Uzbek ale skóre v závěru otočil díky povedenému kopu do těla a získal první zlatou medaili pro Uzbekistán v taekwondu. Mezi ženami ve váze do 57 kilogramů triumfovala Američanka Anastasija Zoloticová.

Ulugbek Rašitov v olympijském finále
zdroj: ČTK/PA

O překvapení se postarala Kimia Alízadahová z týmu uprchlíků. V osmifinále porazila 16:12 Jade Jonesovou z Velké Británie a připravila ji o šanci získat třetí olympijské zlato za sebou.

Alízadahové nakonec na první medaili pro uprchlický výběr v historii nedosáhla. V souboji o bronz, který získala v barvách Íránu před čtyřmi lety v Riu de Janeiro, prohrála 6:8 s Hatice Ilgunovou z Turecka.

Zoloticová si v souboji o zlato poradila 25:17 s trojnásobnou evropskou šampionkou a dvojnásobnou vicemistryní světa Taťjanou Mininovou z Ruska. Osmnáctiletá taekwondistka získala pro USA první zlato v taekwondu žen.

Je nám líto, video expirovalo.
Uzbekistán díky taekwondu slaví první zlato

Výsledky taekwonda

Muži:

Do 68 kg: 1. Rašitov (Uzb.), 2. Sinden (Brit.), 3. Čao Šuaj (Čína) a Recber (Tur.), 5. Husič (Bos.) a I Te-un (Korea), 7. Hosejní (Írán) a Burns (N. Zél.).

Ženy:

Do 57 kg: 1. Zoloticová (USA), 2. Mininová (Rus.), 3. Lo Chia-ling (Tchaj-wan) a Ilgunová (Tur.), 5. Alízadahová (Írán) a Yessoufová (Niger), 7. Tzeliová (Řec.) a Laaradžová (Mar.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články