Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Olympijská novinka táhla. Sportovní lezení s Ondrou bylo nejsledovanějším pořadem

Nejsledovanější událostí letošních olympijských her byla podle dat z vysílání České televize finálová část sportovního lezení, v němž o medaili soutěžil i český reprezentant Adam Ondra. Některé z olympijských klání si během trvání her pustilo na veřejnoprávní televizi přes 4,5 milionu diváků. V jeden den se pak ČT Sport stalo lídrem na televizním trhu.

Adam Ondra na OH v Tokiu
zdroj: ČTK/AP

Finále sportovního lezení, konkrétně jeho poslední část lezení na obtížnost, přilákalo ve čtvrtek 5. srpna přes 776 000 diváků. Přes hranici 700 000 diváků se dostalo ještě finále české tenistky Markéty Vondroušové. V obou případech byl průměrný podíl sledovanosti přes sedm procent, celkový dosah pak kolem 40 procent.

Velký zájem o sportovní lezení během olympijského vysílání ČT pak potvrzuje třetí místo finálové části v boulderingu. V první desítce nejsledovanějších olympijských pořadů ČT jsou dále zastoupeny hlavně tenisové a atletické události. Na osmém místě bylo finále judisty Lukáše Krpálka s 573 000 diváky.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Adama Ondru čekaly na olympijském festivalu v Brně davy fanoušků

Největší zájem o vysílání ČT sport nastal v polovině olympiády, kdy se stanice s podílem průměrné sledovanosti 16,36 procenta stala toho dne lídrem televizního trhu v Česku.

Olympijské hry v televizi dále podle statistik ČT více sledovali muži, konkrétně s podílem 54 procent oproti 46 procentům u žen. Nejčastěji pak šlo o diváky ve věku nad 65 let, kteří tvořili skoro 43 procent sledujících.

Olympijské hry v Tokiu skončily v neděli. Čeští sportovci na nich získali celkem 11 cenných kovů, z toho čtyři zlaté medaile.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články