Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pro bronz s prasklým pádlem. Nikomu jsem to radši neřekl, pousmál se Šlouf

Risk, který se nakonec vyplatil. Kajakář Radek Šlouf absolvoval medailový finálový závod na olympijských hrách v Tokiu s poškozeným pádlem. Jeho parťák na bronzovém deblkajaku Josef Dostál den po Šloufově životním závodě zveřejnil na sociálních sítích video, na kterém je vidět prasklina na jednom z listů pádla.

"To je tady zlomené. Jak se ti to stalo?" zeptal se Dostál svého reprezentačního kolegy. "Zjistil jsem to po semifinále, ale abyste nebyli nervóznější, než jsem byl já, tak jsem to nikomu neřekl a závodil s tím i ve finále," pousmál se Šlouf.

Na následný Dostálův dotaz, že riskoval zlomení pádla při úvodním záběru na startu finále, reagoval s odstupem také klidně. "Já naštěstí na startu moc nezarvu, viď," řekl Šlouf. "Reálně to hrozilo, ale není to chyba materiálu, protože mě dost dlouho upozorňovali, ať jedu s novým pádlem. Takže odteď s novým," dodal.

Rychlostní kanoisté Dostál se Šloufem získali bronz v závodě deblkajaků na trati 1000 metrů. Nestačili jen na vítězné Australany Jeana van der Westhuyzena a Thomase Greena, stříbro získali Max Hoff a Jacob Schopf z Německa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články