Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Premiéru smíšených štafet na olympiádě ovládli britští triatlonisté

Britští triatlonisté Jessica Learmonthová, Johathan Brownlee, Georgia Taylorová-Brownová a Alex Yee vyhráli olympijskou premiéru smíšených štafet. Zlaté medaile vybojovali s náskokem 14 sekund před Američany a do sbírky britské výpravy přidali už třetí triatlonový cenný kov. Bronz získali úřadující mistři světa Francouzi.

Britská smíšená štafeta olympijských šampionů
zdroj: Reuters autor: Thomas Peter

Britský tým evropských šampionů dostala do vedení hned na prvním úseku Learmonthová, která zvládla výborně úvodní plaveckou část. Jonathan Brownlee, stříbrný medailista ze závodů jednotlivců v Riu de Janeiro a bronzový z Londýna, po první předávce vedení zvýšil na devět sekund. Taylorová-Brownová a Yee, kteří oba v Tokiu získali už individuální stříbra, pak postavení uhájili.

"Olympijská sbírka je kompletní - je to úplně úžasný pocit. Moje třetí olympiáda a konečně mám i zlato," radoval se dojatý Brownlee, jehož starší bratr Alistair triumfoval v Londýně i Riu. "Olympiáda je vždycky mimořádná, ale dokázat to jako tým je naprosto úžasné," dodal.

Yee se v závěrečném běžeckém dvoukilometrovém úseku utrhl od Vincenta Luise, s nímž po cyklistické části vbíhal do depa společně. Francouz nakonec podlehl i útoku Morgana Pearsona, jenž Američanům zajistil, stejně jako na loňském MS, stříbro.

Smíšené štafety se v tokijském Odaiba Marine Parku zúčastnilo 16 týmů složených ze dvou žen a dvou mužů. Každý triatlonista musel absolvovat 300 metrů plavání, 6,8 km na kole a 2 km běhu. Češi se do závodu nekvalifikovali.

Triatlon:

Smíšená štafeta:

1. Británie (Learmonthová, J. Brownlee, Taylorová-Brownová, Yee) 1:23:41, 2. USA (Zaferesová, Mcdowell, Knibbová, Pearson) -14, 3. Francie (Periaultová, Coninx, Beaugrandová, Luis) -23, 4. Nizozemsko -53, 5. Belgie -55, 6. Německo -59, 7. Švýcarsko -1:46, 8. Itálie -2:42

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články