Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Předseda organizačního výboru OH v Tokiu: Měli bychom přemýšlet o období mezi červnem a zářím

Možnost konání odložené olympiády na jaře, kterou ve středu naznačil šéf MOV Thomas Bach, zpochybnil předseda organizačního výboru Her Joširo Mori. Funkcionář je přesvědčen, že se bude soutěžit přibližně ve stejné době, jako se mělo letos.

Předseda organizačního výboru OH v Tokiu Joširo Mori
zdroj: ZUMA autor: Rodrigo Reyes Marin

"První návrhy bych rád nabídl už koncem příštího týdne," uvedl Mori a naznačil, že by se termíny neměly zásadně lišit od původně plánovaných.

Olympijské hry se měly uskutečnit od 24. července do 9. srpna, paralympijské hry poté od 25. srpna do 6. září. V úterý se ale vedení MOV s pořadateli a zástupci japonské vlády dohodli na odložení. "Hry měly být v létě, takže bychom měli přemýšlet o období mezi červnem a zářím," dodal Mori.

Je nám líto, video expirovalo.
Bach: Hledání nového termínu OH bude vyžadovat oběti a kompromisy

Hledáním nejvhodnějšího termínu se začala tento týden zabývat zvláštní pracovní skupina zástupců MOV a organizátorů. První jednání s představiteli 33 sportovních federací ale žádný konkrétní výsledek nepřineslo.

Předseda MOV Bach už dříve zdůraznil, že hledání nového termínu bude vyžadovat oběti a kompromisy od všech zúčastněných. Rozhodnutí by zřejmě mělo padnout do tří týdnů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články