Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Předání olympijského ohně proběhne za zavřenými dveřmi

Předání olympijského ohně organizátorům Her v Tokiu se na stadionu v Aténách se uskuteční za zavřenými dveřmi. Důvodem je pandemie koronaviru. Předání by mělo proběhnout ve čtvrtek.

Olympijský oheň
zdroj: ČTK/AP

Olympijský oheň byl zapálen ve čtvrtek a i tento ceremoniál se odehrál bez diváků pouze s několika vybranými hosty. Národní olympijský výbor poté vyzval fanoušky, aby se nesrocovali na trase štafety s pochodní.

Když se ale ve Spartě přesto objevil větší počet fanoušků, byla úvodní část štafety zrušena. Japonská část štafety by měla odstartovat za dva týdny ve Fukušimě.

Organizátoři Her v Tokiu by nyní měli převzít pochodeň 19. března na stadionu v Aténách, kde se v roce 1896 konaly první novodobé olympijské hry a kde předání pochodně v minulosti sledovaly tisíce fanoušků. Nyní však bude historický Panathénský stadion pro veřejnost uzavřen.

"Rozhodli jsme o tom, že ceremoniál se uskuteční za zavřenými dveřmi. S ohledem na nařízení vlády, která se snaží omezit šíření nákazy, nebudou také vydávány žádné akreditace," stojí v prohlášení Řeckého olympijského výboru. Řecko dosud zaznamenalo 228 nakažených koronavirem a tři mrtvé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články