Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Poslední naděje pominula, skateboardisté Habanec a Pek se do Tokia neprobojovali

Skateboardistům Maximu Habancovi a Martinu Pekovi se uzavřela poslední šance na účast v olympijském Tokiu. Na mistrovství světa v Římě, kde potřebovali získat body nutné pro posun světovým žebříčkem, skončili už v kvalifikaci.

Maxim Habanec
zdroj: Facebook Maxim Habanec

K postupu do Tokia musel Habanec skončit v Římě v konkurenci 107 skateboardistů do patnáctého místa. Naděje českého šampiona se ale na přestavěném tenisovém stadionu Nicoly Pietrangeliho rozplynula kvůli pádům už v kvalifikaci, ve které obsadil až 79. příčku.

"Bohužel jsem to totálně pokazil, můžu si za to sám. Měl jsem dobrou jízdu, ale asi jsem měl takové nervy, že jsem to prostě nezvládl odjet, což mě stálo šanci bojovat o Tokio," posteskl si šestinásobný MČR v disciplíně street.

Je nám líto, video expirovalo.
Habanec pokazil kvalifikaci v Římě a na OH nepostoupil

Také Pek nezvládl závěrečný trik a v konkurenci 108 jezdců skončil na 56. pozici. Do semifinále neprošli ani Jan Navrátil (62.), Tomáš Vintr (82.) a David Luu (89.).

Naopak teprve patnáctiletá Antonie Bakošová na svém premiérovém mezinárodní závodě v kariéře postoupila do semifinále. Dvojnásobná česká šampionka obsadila 25. místo a nechala za sebou 27 skateboardistek.

"Jezdilo se mi super, park mi seděl, a i když jsem nezajela nejčistěji a nejlépe, jak jsem si představovala, stačilo to na postup. V semifinále chci předvést těžší triky, které jsem tady již dělala v tréninku," řekla Bakošová.

V Tokiu bude startovat 20 nejlepších skateboardistů a 20 skateboardistek v obou kategoriích street i park, ale maximálně tři jezdci a tři jezdkyně z jedné země.

Zdroj
ČT sport, Czech Skateboarding, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články