Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pořadatelé OH v Paříži spustí v prosinci předprodej vstupenek

Pořadatelé olympijských her v Paříži otevřou tento týden pro veřejnost platformu pro předprodej vstupenek na sportovní svátek v roce 2024. V první vlně, v níž se mohou fanoušci z celého světa registrovat od 1. prosince, bude k dispozici deset milionů vstupenek. Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna 2024.

Olympijské hry v Paříži 2024
zdroj: AP autor: Christophe Ena

O majitelích vstupenek rozhodne v případě převisu zájemců slosování 31. ledna. Od února půjdou do prodeje další tři miliony lístků v balíčcích.

Vstupenky na pařížskou olympiádu bude možné získat pouze z oficiální platformy a nebudou k dispozici prostřednictvím dalších prodejců.

Zhruba polovina všech vstupenek na olympijské soutěže bude k dostání za cenu do 50 eur (1218 korun). Ceny balíčků obsahujících vstupenky na tři akce budou začínat na 72 eurech (1753 korun).

Podle šéfa ticketingu Damiena Rajota bude možné si balíček vybrat na míru. "Fakt, že si můžete vytvořit vlastní balíček, by měl omezit prázdná místa. Ta na stadionech zbývala v případě, že si lidé koupili balíček speciálně kvůli jedné soutěži a dostali k tomu dvě další, o které neměli zájem," uvedl.

Aktuální předprodeje a balíčky budou představovat zhruba 80 procent všech vstupenek určených pro veřejnost. Zbývajících 20 procent půjde do prodeje v květnu ve formě jednotlivých lístků.

"Ty budou na zahajovací a závěrečný ceremoniál a na prémiové soutěže, jako jsou finále sprintů na 100 metrů v atletice, v plavání nebo na finále basketbalového turnaje," uvedl šéf pořadatelského týmu Michael Aloisio.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články