Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Podmínky budou kostrbaté, ale myslím, že si olympiádu užiju, říká Ogrodníková

Vyléčila všechna zranění a těší se na premiérový start pod pěti kruhy. Oštěpařka Nikola Ogrodníková je pátá žena letošních světových tabulek a v Japonsku by měla patřit mezi medailové adeptky.

Oštěpařka Nikola Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Je to můj první start na hrách, tak se hrozně těším. I když za podmínek, které nás tam čekají, to bude takové kostrbaté. I přesto si myslím, že si to tam užiju," řekla Ogrodníková před dnešním odletem do Tokia a poukázala na přísná zdravotní opatření nebo skutečnost, že se na olympiádě bude závodit bez diváků.

Třicetiletá atletka je hlavně ráda, že je zdravotně fit. "Žebro se mi hodně zlepšilo, krk už cítím jen malinko. Myslím si, že už je to dobré. Házela jsem i bez (bederního) pásu, což je pro mě známka, že se vše zaléčilo dobře," pochvalovala si.

Těší se i na samotný závod. "Zároveň se ale i obávám. V podstatě nevím, co mě čeká. Co se mnou udělá vlhkost po tolika dnech, které tam strávíme. Myslím si, že i kvalifikační limit bude docela vysoký. Musím se soustředit hned na první hody, hodit co nejdále a poté v klidu projít do finále. Nebude to ale jednoduché," uvědomuje si Ogrodníková.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák chce se štafetou vylepšit rekord, Staněk měl povzbudivé tréninky

Stříbrná medailistka z mistrovství Evropy v roce 2018 hodila letos nejdále 65,13 metru na květnové Zlaté tretře v Ostravě. Na začátku července se jí vcelku dařilo i v Székesfehérváru, naopak nezvládla olympijskou generálku v Monaku. Na Diamantové lize skončila s výkonem 56,87 metru na šestém místě.

"Závod v Maďarsku byl pro mě klíčový, házela jsem daleko, i když dva pokusy byly s přešlapem. Doufala jsem, že v Monaku to zopakuji, ale nevím, co se stalo... Už jsem to ale hodila za hlavu, byl to nějaký zkrat a jsem ráda, že jsem si to vyžrala před olympiádou," řekla.

Čekání na závod, který proběhne 3. srpna, si vedle tréninku hodlá krátit četbou knih. "Vzala jsem i hru na pokoj, protože jsme se domluvily s holkama, že vezmeme nějaké deskové hry. Vedle toho se budu snažit odpočívat, poslouchat hudbu a trošku se vyhýbat lidem," pousmála se Ogrodníková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články