Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Po stříbru z Ria zlato v Tokiu. Bacaraškinová se radovala z triumfu ve vzduchové pistoli

Ruská střelkyně Vitalina Bacaraškinová vyhrála v Tokiu disciplínu vzduchová pistole a zlatou olympijskou medaili přidala ke stříbru z minulých Her v Riu de Janeiro.

Vitalina Bacaraškinová
zdroj: Reuters autor: Ann Wang

Čtyřiadvacetiletá vicemistryně Evropy z nedávného šampionátu v Osijeku ovládla finále s náskokem devět desetin bodu před bulharskou soupeřkou Antoanetou Kostadinovovou.

"Ještě mi to pořádně nedochází, že jsem vyhrála zlatou medaili. Ve finále rozhodovalo úplně vše. Musím poděkovat všem lidem, kteří mi pomáhali s přípravou," řekla Bacaraškinová.

Pětatřicetiletá Bulharka byla od první až do poslední vyřazovací série ve vedení, ale první místo neudržela, přesto si zajistila při třetím startu na OH první cenný kov. Bronz získala Číňanka Ťiang Žan-sin, jež do finálové osmičky postoupila z prvního místa v kvalifikaci.

"Věřila jsem, že budu střílet dobře, ale nečekala jsem, že z toho bude medaile. Dělilo mě jen 0,9 bodu od zlata a to je skvělé. Mám medaili a nezáleží na tom, jakou má barvu. Prostě jsem šťastná, že jsem ji získala," řekla Kostadinovová.

V kvalifikaci skončila soutěž pro gruzínskou střelkyni Nino Salukvadzeovou, jež se jako první žena v historii zúčastnila devátých olympijských her. Dvaapadesátiletá pistolářka hned na svých prvních Hrách v Soulu v roce 1988 ještě v barvách Sovětského svazu vybojovala zlato ve sportovní a stříbro ve vzduchové pistoli, v níž má také bronz z Pekingu 2008. V Tokiu obsadila 31. místo a ještě ji čeká start ve sportovní pistoli.

Sportovní střelba:

Ženy - vzduchová pistole: 1. Bacaraškinová (Rus.) 240,3, 2. Kostadinovová (Bul.) 239,4, 3. Ťiang Žan-sin (Čína), 4. Kostevyčová (Ukr.), 5. Lin Jüe-mej (Čín.), 6. Korakakiová (Řec.), 7. Lamolleová (Fr.), 8. Gobervilleová (Fr).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články