Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Paralympionici berou odklad Her s úlevou a pokračují v přípravě, jak se dá

Stejně jako olympijské hry se odkládá také paralympiáda. Čeští reprezentanti přijali zprávu s úlevou. Zůstávají bez závodního vytížení. I v nouzovém stavu se ale snaží podle možností pokračovat v přípravě.

David Drahonínský
zdroj: isifa.com

Paralympijský vítěz z Pekingu David Drahonínský našel útočiště v lese u Třeboně, kde může trénovat bez omezení. Přeložení her bere s nadhledem.

"Máme o rok víc na trénink, takže se můžeme připravit, abychom byli ještě lepší. Bohužel stejnou možnost mají i naši soupeři," uvedl s nadhledem sobě vlastním elitní lukostřelec na vozíku.

Atlet František Serbus může v bytě v Praze svou disciplínu hod kuželkou pilovat jen těžko. "Teď už bych mohl touhle dobou házet venku," posteskl si.

Je nám líto, video expirovalo.
Odložení Her ovlivňuje přípravu i paralympionikům

Paralympionikům letos kvůli koronaviru odpadly všechny velké závody. Od výsledků se přitom odvíjí výše státního příspěvku. Nevědí tak, jestli dostanou podporu i na příští rok.

"Když to vezmu zpětně z minulého roku, tak na mne a mého asistenta by to bylo určitě přes půl milionu," vypočítal Serbus.

Vedení Českého paralympijského výboru zůstává optimistické. "Určitě nebude problém dojednat s ministerstvem, potažmo agenturou to, aby se parametry upravily a adaptovaly na tu současnou situaci. Nemyslim si, že by financování pro sportovce mělo být ohroženo," ujistil předseda ČPV Ondřej Sejpka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články