Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Óno zůstává neporažen už šest let, Gjakovová získala další zlato pro Kosovo

Neporazitelný Šóhei Óno obhájil na olympijských hrách zlato ve váze do 73 kg. Ve finále porazil Lašu Šavdatuašviliho z Gruzie a od roku 2015 stále nenašel přemožitele.

Šóhei Óno ani v Budokkanu nenašel přemožitele
zdroj: Reuters

Ve finále žen do 57 kg bronzová medailistka z letošního mistrovství světa Nora Gjakovová na ippon porazila Sarah-Léonii Cysiqueovou z Francie. Po triumfu Distrie Krasniqiové ve váze do 48 kg získala pro Kosovo v Tokiu druhé zlato.

Devětadvacetiletý Óno si se Šavdatuašvilim, kterého před čtyřmi lety na Hrách v Riu de Janeiro vyřadil ve čtvrtfinále, poradil na wazari. Šestinásobný mistr světa v Tokiu navíc udržel finálovou neporazitelnost japonských judistů.

Japonci zatím na domácích Hrách zvládli všechny tři mužské souboje o zlato, další přidali mezi ženami. Na kontě mají také po jednom stříbru a bronzu. V Riu v roce 2016 získala judistická velmoc rekordních 12 medailí.

Výsledky juda na OH v Tokiu

Muži - do 73 kg: 1. Óno (Jap.), 2. Šavdatuašvili (Gruz.), 3. An Čchang-im (Kor.) a Tsend-Ochir (Mong.), 5. Orujov (Ázerb.) a Margelidon (Kan.), 7. Gjakova (Kos.) a Butbul (Izr.).

Ženy - do 57 kg: 1. Gjakovová (Kos.), 2. Cysiqueová (Fr.), 3. Jošidaová (Jap.) a Klimkaitová (Kan.), 5. Lipartelianiová (Gruz.) a Kajzerová (Slovin.), 7. Kowalczyková (Pol.) a Nelsonová Levyová (Izr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články