Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Olympijský turnaj fotbalistů začal překvapivě: padla Francie i Argentina, Španělé remizovali

Vypadá to, že olympijský turnaj fotbalistů bude hodně zajímavý. Favorizovaná Francie začala svou účast debaklem 1:4 s Mexikem. O vítězství v zápase s Egyptem se marně snažili Španělé, kteří nastoupili s šesti semifinalisty nedávného mistrovství Evropy, ale zápas skončil bezgólovou remízou. Prohrála i Argentina, která nestačila na výběr Austrálie. V zápase gigantů porazila Brazílie Německo 4:2.

Utkání Egypt - Španělsko
zdroj: Reuters autor: KIM HONG-JI

V atraktivním duelu skupiny D se Richarlison trefil v 7., 22. a 30. minutě. Němce navíc v druhém poločase oslabil vyloučením kapitán Maximilian Arnold.

Přesto po brankách Nadiema Amiriho a Ragnara Acheho snížili sedm minut před koncem na rozdíl jedné branky.

Brazilské vítězství pojistil ve čtvrté nastavené minutě Paulinho, jenž hraje v Německu za Leverkusen.

V druhém utkání skupiny budou Němci o první body bojovat v neděli se Saúdskou Arábií, jež na úvod podlehla 1:2 Pobřeží slonoviny.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazilští fotbalisté v repríze olympijského finále porazili 4:2 Německo

Mexičané se na úvod skupiny A v Tokiu rozstříleli po přestávce, postupně se trefili Alexis Vega, Sebastián Córdova, Uriel Antuna a Eduardo Aguirre.

Jediný gól Francouzů vstřelil z penalty jeden z trojice povolených starších hráčů pětatřicetiletý André-Pierre Gignac, jenž už šest let hraje za mexický tým Tigres.

Dalšími účastníky skupiny jsou Japonsko a JAR, jejichž zahajovací zápas skončil vítězstvím domácího mužstva 1:0.

Jediný gól vstřelil v 71. minutě dvacetiletý Takefusa Kubo, od roku 2019 hráč Realu Madrid, jenž v minulých letech hostoval v jiných španělských klubech.

Fotbalisté Jihoafrické republiky nakonec k utkání navzdory dřívější koronavirové nákaze v týmu nastoupili poté, co se jim podařilo dát dohromady dostatečný počet negativních hráčů.

Španělé vzhledem k členům seniorské reprezentace v kádru patří ke spolufavoritům turnaje a chtějí navázat na zlato z Barcelony 1992, kdy triumfovali jako dosud poslední evropský tým pod pěti kruhy.

V zahajovacím duelu skupiny C proti Egyptu v Sapporu nedokázali navzdory převaze skórovat, nejblíže ke gólu se dostali nastřelenou tyčí Daniho Ceballose z Realu Madrid ve 27. minutě.

Překvapením skončilo také druhé utkání skupiny, v němž dvojnásobní olympijští šampioni z Argentiny podlehli 0:2 Austrálii.

Favorizovaní Jihoameričané inkasovali ve 14. minutě a krátce před přestávkou je po dvou žlutých kartách v rychlém sledu oslabil Francisco Ortega.

Překvapivou výhru Australanů, kteří pod pěti kruhy startují poprvé od Pekingu 2008, zpečetil krátce po příchodu na trávník v 80. minutě Marco Tilio.

Mužský fotbalový turnaj na olympiádě je tradičně pro hráče do 23 let, vzhledem k odložení olympiády z loňska byl limit o rok zvýšen. Týmy smějí nominovat tři hráče bez věkového omezení.

Výsledky olympijského fotbalového turnaje mužů:

Skupina A:

Mexiko - Francie 4:1 (0:0) 
Branky: 47. Vega, 55. Córdova, 80. Antuna, 90.+1 Aguirre - 69. Gignac z pen.

Japonsko - JAR 1:0 (0:0)
Branka: 71. Kubo.

Skupina B:

Nový Zéland - Jižní Korea 1:0 (0:0)
Branka: 76. Wood.

Honduras - Rumunsko 0:1 (0:1)
Branka: 45.+1 vlastní Oliva.

Skupina C:

Egypt - Španělsko 0:0

Argentina - Austrálie 0:2 (0:1)
Branky: 14. Wales, 80. Tilio. ČK: 45.+3 Ortega (Arg.).

Skupina D:

Pobřeží slonoviny - Saúdská Arábie 2:1 (1:1) 
Branky: 39. vlastní Alamrí, 66. Kessie - 44. Aldausárí. ČK: 90.+7 Doumbia (Pobřeží slonoviny).

Brazílie - Německo 4:2 (3:0)
Branky: 7., 22. a 30. Richarlison, 90.+5 Paulinho - 57. Amiri, 84. Ache. ČK: 63. Arnold (Něm.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články