Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Olympijský oheň pro zimní hry 2022 je v Pekingu, štafeta bude krátká

Olympijský oheň pro zimní hry 2022, který byl zapálen v pondělí v Řecku, je v Pekingu. Představitelé pořadatelské země zapálili pochodeň a přivítali ho při slavnostním ceremoniálu na Olympijské věži nedaleko Národního stadionu v Pekingu, který bude jako první po letních hrách hostit i ty zimní. Tradiční štafeta v pořadatelské zemi bude kvůli koronaviru zkrácena jen na několik dní před zahájením Her naplánovaným na 4. února 2022.

Olympijský oheň
zdroj: ČTK/AP autor: Thanassis Stavrakis

Čínští pořadatelé převzali olympijský oheň hned v úterý, protože se nekonala obvyklá štafeta po Řecku. Do Pekingu ho přivezli v červené lucerně. Ode dneška bude oheň k vidění v Olympijském parku.

Až 2. února se vydá na tradiční štafetu. Ta tentokrát povede jen Pekingem a lokalitami Čang-ťia-kchou a Jen-čching, kde se budou konat olympijské soutěže. Pro zkrácení štafety se pořadatelé rozhodli kvůli pandemii koronaviru.

Kvůli ní se na zimní olympijské hry nedostanou zahraniční fanoušci a všichni akreditovaní účastníci včetně sportovců budou muset být očkovaní proti covidu, jinak je čeká třítýdenní karanténa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články