Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olympijský kvalifikační turnaj boxerů předčasně končí, Godla neuspěl

Nikdo z českých boxerů se v Londýně na olympijské hry nekvalifikoval. Boxeři Pavel Polakovič a Miloš Bartl prohráli své úvodní zápasy v olympijské kvalifikaci v Londýně, klání ve druhém kole skončilo i pro Kevina Godlu. Ovšem podle následného rozhodnutí nejen pro ně. Turnaj byl kvůli koronavirové hrozbě předčasně zrušen, s platností po večerních bojích. Konat se nebudou ani plánované evropské a americké kvalifikační akce.

Program evropské kvalifikace v Londýně skončí po večerním programu. "Rozhodnutí přerušit turnaj bylo přijato s ohledem na neustále se měnící situaci na celém světě. Mění se globální cestovní a karanténní opatření. Chceme, aby sportovci z více než 60 zemí mohli upravit své plány a vrátit se domů," uvedli představitelé MOV v prohlášení. Dodali, že jejich cílem je rozdělit místa pro olympijské hry v Tokiu nejpozději do konce června.

Již nyní bylo ale rozhodnuto, že v květnu se v Paříži neuskuteční plánovaná světová kvalifikace. Na přelomu března a dubna se nebude konat ani americká kvalifikace v Buenos Aires.

Je nám líto, video expirovalo.
Godla se z Londýna na olympiádu nekvalifikoval

Polakovič ve váhové kategorii do 69 kg prohrál s Ademem Fetahovičem z Bosny a Hercegoviny 0:5 na body, Bartlův duel se Švýcarem Angelem Roquem ukončil rozhodčí s ohledem na zranění českého reprezentanta už před koncem prvního kola. "Mám zlomenou ruku. Cítil jsem ihned po úderu, jak mi přeskakují kosti v ruce," uvedl Bartl.

Osmnáctiletý Godla byl jediným Čechem, který v Londýně dokázal vyhrát zápas. Ve druhém kole kategorie do 57 kg ale nestačil na domácího favorita Petera McGraila. S dvojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa prohrál 0:5. Turnajová jednička této kategorie si tak zajistila postup do Tokia.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články