Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olympijské naděje už mají oblečení. Prskavec zhubnul a musel si vzít dámskou velikost

První olympionici si vyzvedli oblečení do Tokia. Na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli si vyzvedly svoji olympijskou kolekci české medailové naděje - vodní slalomáři Kateřina Minařík Kudějová a Jiří Prskavec a sportovní lezec Adam Ondra. Při fasování si pochvalovali zejména funkčnost oblečení.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Bronzový medailista z Ria Prskavec si při přebírání věcí uvědomil, že Hry už jsou opravdu za rohem. "Furt jsem si říkal, že to je daleko, ale v pondělí odlítám (na kemp), takže už je to sakra blízko. Teď už věřím, že ten závod opravdu bude. Začínám o něm víc přemýšlet a forma s tím jde nahoru," řekl a plánoval, že doma udělá večer manželce módní přehlídku.

Poprvé se na Hry vybavil Ondra. "Kolekce je příjemná na tokijské teplo a vlhko, což je nejdůležitější, abychom se před závodem neuvařili," upozornil, že se v Japonsku očekávají náročné podmínky, na které se kolekce oblečení i za pomoci sportovců ladila.

"Musí se to potvrdit v Tokiu, ale doufám, že se to z pohledu materiálů povedlo. Designově je moc pěkná, zdá se mi nejlepší, co jsme kdy měli," řekl šéf české mise Martin Doktor.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympionici si převzali oblečení pro LOH v Tokiu

Hlavním motivem kolekce je nápis Czech Republic s jeho japonským ekvivalentem a spojovacím grafickým prvkem je gymnastická figura na počest úspěšných olympijských medailistů včetně Věry Čáslavské. Ženy mají tašku napěchovanou 35 položkami, muži dostali o jednu méně.

"Ráda zkouším nové věci a fotím se před zrcadlem. Navíc doma rekonstruujeme, tak nevím, co kde je zastrkané na půdě, takže jsem ráda, že si trošku vyplním šatník," řekla Minařík Kudějová, které se Hry v Riu moc nevydařily a doufá, že si v Tokiu spraví chuť.

Už při fasování pocítili sportovci zpřísněná hygienická opatření, která je budou čekat v Tokiu. Museli podstoupit antigenní test a teprve po negativním výsledku dostali věci.

Z oblečení si povezou nástupovou a volnočasovou kolekci. Prskavec si vyměnil kalhoty určené do letadla. "Musel jsem vzít dámskou velikost kalhot, protože jsem trošku zhubl a menší v pánském provedení nemají. Jsem tady jeden z nejmenších," smál se kajakář.

Část olympijské kolekce si mohou jako vždy zakoupit i fanoušci. V prodejnách společnosti Alpine Pro i v e-shopu je pro ně připraveno téměř 200 tisíc kusů. V minulosti vzbudily největší ohlas například holínky, které měli sportovci na Hrách v Londýně v roce 2012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články