Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olympiáda přišla na Zlaté tretře o jednu z hvězd. Trojskokan Taylor si přetrhl achilovku

Olympijské hry v Tokiu se uskuteční bez úřadujícího dvojnásobného zlatého medailisty a čtyřnásobného mistra světa Christiana Taylora. Hvězdný trojskokan si na středeční Zlaté tretře v Ostravě přetrhl achilovku a do Japonska nepojede. Třicetiletý americký atlet se už podrobil operaci. Na Instagramu to uvedla jeho partnerka, rakouská atletka Beate Schrottová.

Christian Taylor
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Taylor ve středu v Ostravě prvním pokusem skočil 16,35 metru. Poté ze soutěže odstoupil, ale ještě neznal přesný rozsah svého zranění. "Nemám slov, abych tuhle situaci popsala. Christian si včera v Ostravě přetrhl achilovku. Je to strašná zpráva," napsala dnes jeho partnerka.

Hvězdný trojskokan, jenž se před šesti lety dokázal pokusem 18,21 přiblížit na osm centimetrů světovému rekordu Jonathana Edwardse, přijde kvůli zranění o možnost zaútočit na třetí olympijské zlato. V Tokiu tak nedojde k jeho očekávanému atraktivnímu souboji s halovým rekordmanem Huguesem-Fabricem Zangem z Burkiny Faso, jehož trénuje bývalý Taylorův soupeř Teddy Tamgho. Zango v Ostravě vyhrál výkonem 17,20.

Je nám líto, video expirovalo.
60. Zlatou tretru ozdobili Duplantis, Richardsonová či Vetter
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články