Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Olympiáda bude pro sportovce bezpečná, vzkázal Bach

Olympijské hry budou. To šéfům jednotlivých olympijských misí vzkázal prezident Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach. Výbor podle něj pracuje na tom, aby se Hry mohly uskutečnit i za zhoršené situace vinou koronaviru.

Předseda MOV Thomas Bach
zdroj: imago sportfotodienst autor: Xu Jinquan

MOV společně s organizátory podle Bacha pracuje na takových opatřeních, aby bylo bezpečné olympijské hry uspořádat za jakéhokoli vývoje pandemie koronaviru. Kvůli ní byl olympijský svátek odložen o rok.

Situace se ale neuklidňuje, zejména v Evropě včetně Česka naopak šíření viru nabírá znovu na obrátkách a přijímají se tvrdá opatření. MOV ovšem hodlá udělat maximum pro to, aby onemocnění covid-19 podruhé olympijský svátek nezmařilo.

"Chceme ujistit, že se koncentrujeme na vývoj souborů protikoronavirových opatření pro jakýkoli možný scénář," řekl Bach. MOV by měl různé plány na režim při olympijských hrách zveřejnit na přelomu listopadu a prosince.

Situace je jiná, než byla při březnovém odložení olympijských her. Pandemie sice zdaleka neutichla a spolehlivá vakcína zatím neexistuje, ale velké sportovní akce se konají, byť ve specifickém režimu.

Dohrály se zámořské profesionální soutěže NBA a NHL, uskutečnily se grandslamové tenisové turnaje US Open a Roland Garros, odjela se cyklistická Tour de France, byl dohrán minulý a zahájen nový ročník evropských fotbalových pohárů.

Hrají se velké evropské fotbalové ligy i reprezentační zápasy. Pokud se podaří v roce 2021 uspořádat olympiádu, bude jiná, než by byla letos. Pořadatelé musejí kvůli astronomickým vícenákladům způsobeným odložením OH šetřit, kde se dá. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články