Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Olympiáda bude bez Sagana. Zranění kolena jej do Tokia nepustí

Zdánlivě nevinný pád ze třetí etapy letošní Tour de France připravil Slovensko o medailového kandidáta pro letošní OH. Petera Sagana do Tokia nepustí zranění kolena, které si ve Francii způsobil. V závodě s hromadným startem místo něj pojede náhradník Lukáš Kubiš.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Paolone

Sagan si poranil koleno o převodník při pádu ve třetí etapě Tour. Hluboká tržná rána se zpočátku dobře hojila, ale pak se do ní dostala infekce. Před startem 12. etapy jezdec týmu Bora-hansgrohe odstoupil, načež se podrobil v Monaku menší operaci.

Ještě v pondělí věřil, že bude brzy fit. "Naštěstí šlo jen o povrchovou infekci a kolenní kloub byl nepoškozen," uvedl Sagan na sociálních sítích sotva 24 hodin před tím, než musel ze zdravotních důvodů účast na olympiádě vzdát.

Sagan, světový šampion z let 2015, 2016, 2017, měl startovat na třetích olympijských hrách. V Londýně 2012 skončil v silničním závodě čtyřiatřicátý, před pěti lety v Riu de Janeiro dal vzhledem k náročnému profilu trati přednost startu v cross country horských kol a obsadil v něm 35. místo.

Na Tour de France v minulých letech sedmkrát ovládl bodovací soutěž. Letos byl v boji o zelený trikot až na průběžném devátém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Peter Sagan opouští Tour de France
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články