Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nový termín Her je logický, soudí ČOV. Na přípravu bude dostatek času, věří Kejval

Logické. Tak vidí Český olympijský výbor (ČOV) posunutí olympijských her takřka přesně o rok. Pořadatelům i sportovcům to alespoň poskytne maximální možný čas na přípravu a nejméně ovlivní termínovou listinu. Léto navíc podle ČOV vyhovuje i převážné většině sportovců. Jeho předseda Jiří Kejval bude v úterý 31. 3. od 12:30 hostem pořadu Studio ČT sport.

Olympijské kruhy v centru Tokia
zdroj: ČTK/AP

Japonští organizátoři po dohodě s Mezinárodním olympijským výborem oznámili, že olympijské hry začnou příští rok 23. července a potrvají do 8. srpna. Letos měly být v takřka totožném termínu, pouze o den později.

"Posunutí konání olympijských her o rok je logickým krokem z mnoha důvodů. Organizátorům i všem ostatním poskytne maximální možný čas na přípravu v současné situaci, která je nejistá, umožní dokončení kvalifikací a také co nejméně ovlivní sportovní kalendář," uvedl předseda ČOV Jiří Kejval.

Zásadní je rychlé rozhodnutí, které dá všem aktérům přesný časový rámec. "Od konkrétního termínu se můžeme odrazit a připravovat se naplno," poznamenal Kejval.

Je nám líto, video expirovalo.
Kejval: Už alespoň víme, na čem jsme. Teď jde o to vyčíslit škody

Organizační záležitosti kolem českého olympijského týmu má na starosti především sportovní ředitel ČOV Martin Doktor, který je šéfem olympijské mise.

"Komunikovali jsme se sportovci společně s komisí sportovců ČOV. Několika se zamlouval spíše jarní termín, ale převážné většině vyhovuje ten letní," doplnil Doktor.

S přípravami nyní vyčkává na nové termíny různých uzávěrek od pořadatelů. "Řada věcí je stále v běhu, něco jsme již nachystali a na rok to musíme zakonzervovat a něco prostě odložíme," uvedl sportovní ředitel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články