Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Norské jedničky Mol a Sörum míří do semifinále, lotyšská jízda pokračuje

Světové beachvolejbalové jedničky Anders Mol a Christian Sörum si zahrají o olympijské medaile. Do semifinále se dostali jako první norský pár v historii po výhře nad ruskou dvojicí Ilja Lešukov, Konstantin Semjonov 21:17 a 21:19. Naopak na medailové úspěchy z Londýna a Ria nenaváže Brazilec Alison.

Mol a Sörum ruským soupeřům Lešukovovi se Semjonovem vrátili porážku ze základní skupiny. V ní norští favorité odehráli všechny tři zápasy až od 22 hodin místního času vždy v přívětivém počasí a pod světly, ale tentokrát program zahájili už v 9:00 ráno ve třicetistupňovém horku.

Změna je nicméně nerozhodila. V Tokiu se Mol a Sörum snaží přidat do společné sbírky další medaili k bronzu z posledního mistrovství světa a dvěma zlatům z letošního Světového okruhu v dubnu v Cancúnu.

Ve čtvrtečním semifinále Norové nastoupí proti lotyšské dvojici Martins Plavinš, Edgars Točs, kteří vyřadili poslední Brazilce v turnaji Alisona s Álvarem. Alison získal před pěti lety na domácím písku zlato s Brunem, předtím na olympiádě v Londýně stříbro s Emanuelem.

Výsledky plážového volejbalu

Muži - čtvrtfinále:

Mol, Sörum (1-Nor.) - Lešukov, Semjonov (12-Rus.) 2:0 (17, 19), Plavinš, Točs (14-Lot.) - Alison, Álvaro Filho (4-Braz.) 2:0 (16, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články