Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Norové slaví první zlato z plážového volejbalu, bronz berou Katařané

Anders Mol a Christian Sörum vyhráli jako první Norové olympijský turnaj v beachvolejbalu. Rusy Vjačeslava Krasilnikova s Olegem Stojanovským porazili 21:17 a 21:18. Blízko překvapivému zisku bronzu byli Lotyši Martins Plavinš a Edgars Točs, kteří ale nakonec podlehli katarské dvojici Šaríf Janus a Ahmed Tidžan 12:21 a 18:21.

Oba páry prolomily nadvládu zámořských dvojic a zasloužily se o první čistě evropské finále pod pěti kruhy. V příštím týdnu na kontinentálním mistrovství budou rovněž patřit k hlavním favoritům, ve Vídni se představí i Ondřej Perušič a David Schweiner, jejichž výkony v Tokiu poznamenala karanténa po pozitivním testu Perušiče na koronavirus.

Souboj o olympijské zlato začali lépe Krasilnikov se Stojanovským, s nimiž Perušič a Schweiner na závěr skupiny prohráli 1:2. Nad norskými jedničkami Rusové vedli v prvním setu o čtyři body (8:4), ale náskok ztratili, a navíc si Krasilnikov při dopadu do písku poranil kotník. Od té doby byli Norové neustále bodově napřed a cestu turnajem završili zlatem.

Souboj o bronz zvládli lépe Šaríf Janus s Ahmedem Tidžanem z Kataru. Lotyšské překvapení turnaje, Martinse Plavinše a Edgarse Točse, zdolali jasně 2:0 na sety. Všechny tři země byly na stupních vítězů v plážovém volejbalu na OH premiérově.

Plážový volejbal:

Muži:

Finále: Mol, Sörum (Nor.) - Krasilnikov, Stojanovskij (Rus.) 2:0 (17, 18).

O 3. místo: Janus, Tidžan (Kat.) - Plavinš, Točs (Lot.) 2:0 (12, 18). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články