Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nausch Sluková podřídí účasti na olympiádě vše. Měli jsme v plánu založit rodinu, přiznala

Po Hrách v Tokiu chtěla přerušit kariéru a s manželem založit rodinu. Vzhledem k úternímu odkladu na příští rok však plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková veškeré plány změní a spolu s Barborou Hermannovou se bude snažit kvalifikovat.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Gerold Rebsch

"Momentálně trochu vstřebávám fakt, že je olympiáda opravdu odložená. Doufala jsem, že se nám kvalifikace podaří, že se nám Tokio podaří, a pak jsem měla v plánu založit rodinu," uvedla Nausch Sluková.

Změnu proto označila za velkou čáru přes rozpočet. "Trošičku s tím bojuju. Na jednu stranu je to zklamání, protože mám ráda vizi - teď je vše jinak. Na druhou stranu pořád cítím obrovskou motivaci, vášeň a zapálení do sportu. V Tokiu bych strašně chtěla hrát, a pokud to znamená všechny plány, co jsem měla, odložit o rok, tak to tak bude."

Hermannová své parťačce děkovala. "Není úplně jednoduché tyhle věci přeplánovat, ale jako tým se tomu postavíme čelem. Připravíme se na příští rok tak, jak bychom se připravovaly letos, ne-li ještě lépe," prohlásila. 

Přesun OH na rok 2021 nebyl pro beachvolejbalistky překvapením nebo šokem. "Pozitivní je, že se nezrušily. A že se odložily jen o rok, je také pozitivní. Mohly se odložit o dva, to už by byla horší varianta," pokračovala Hermannová. "Nacházíme se v celosvětové krizi a trvat na tom, aby se olympiáda konala v původním termínu, by opravdu nebylo rozumné," doplnila Sluková.

Její odložení berou jako komplikaci a zároveň jako možnost. "Dostaly jsme další rok na přípravu," konstatovala Sluková.

Jak bude sezona pokračovat?

FIVB zatím zrušila nebo odložila turnaje Světového okruhu až do konce května. Hráčky se tak připravují individuálně: Sluková dle plánu v USA a Hermannová v Česku.

"Následující čtyři týdny budeme věnovat spoustu energie do fyzické přípravy. Bude tam spousta kardia, fitness. Musíme být hodně kreativní, spontánní. Nikdo nemá žádné informace a všechno se může změnit z týdne na týden," zakončily.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sport Invest

Hlavní zprávy

Nejčtenější články