Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Mužská prostná ovládl Izraelec Arťom Dolgopjat, ženský skok Brazilka Andradeová

Ačkoliv měli izraelský gymnasta Arťom Dolgopjat a Španěl Radley Zapata v prostných stejné výsledné skóre, byl to čtyřiadvacetiletý Izraelec, který se radoval z olympijského zlata. To na cvičení na koni zlato obhájil Brit Brit Max Whitlock. V ženském přeskoku zvítězila Brazilka Rebeca Andradeová a po stříbru z víceboje získala na letošních Hrách druhou medaili.

Arťom Dolgopjat za své finálové vystoupení dostal zlatou medaili
zdroj: ČTK/AP autor: Gregory Bull

Sportovní gymnasta Arťom Dolgopjat vyhrál v Tokiu soutěž v prostných a získal pro Izrael druhé olympijské zlato v historii. Na druhém místě skončil Španěl Rayderley Zapata, třetí byl Číňan Siao Žuo-tchen.

Čtyřiadvacetiletý Dolgopjat měl sice stejné skóre 14,933 jako Zapata, ale zvítězil díky vyšší náročnosti odcvičených prvků. Rodák z Dněpropetrovsku navázal na loňský titul mistra Evropy a dvě stříbra z mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih z finále prostná muži

Dolgopjat se stal teprve druhým izraelským olympijským vítězem. Jediné zlato před ním získal v Aténách v roce 2004 windsurfař Gal Fridman.

Trojnásobný mistr světa Siao Žuo-tchen na třetím místě zaostal o 0,167 bodu a v Tokiu získal už třetí medaili. Ve víceboji obsadil druhé místo a v soutěži družstev pomohl Číně ke třetí příčce.

Soutěž na bradlech ovládla Belgičanka Nina Derwaelová. Mistryně světa z let 2018 a 2019 dnes porazila Anastasii Iljankovovou z Ruska a Američanku Sunisu Leeovou, která díky bronzu získala v Tokiu po zlatu ve víceboji a stříbru z družstev kompletní sadu medailí.

Zlato z koně obhájil Brit Whitlock

Ve cvičení na koni našíř obhájil zlato z Ria Brit Max Whitlock. Stejně jako na předloňském mistrovství světa za ním na druhé příčce skončil Lee Čch'-kchaj z Tchaj-wanu. Bronz získal domácí Kazuma Kaja.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězné cvičení na koni našíř od Brita Maxe Whitlocka

Osmadvacetiletý Whitlock zvítězil se ziskem 15,583 bodu a obhájil zlato z Ria, kde získal tři medaile, když vyhrál prostná a obsadil třetí místo ve víceboji. Třetí byl také na hrách v Londýně v soutěži družstev a na koni našíř.

Andradeová po stříbru z víceboje bere i zlato z přeskoku

Andradeová jako jediná překonala hranici patnácti bodů (15,083) a v Tokiu získala druhou medaili po stříbru ve víceboji. V něm se na stupně vítězů dostala jako první Jihoameričanka v historii.

Druhé místo obsadila Američanka Mykayla Skinnerová, která nahradila hvězdnou krajanku Simone Bilesovou. Čtyřnásobná šampionka z Ria de Janeiro kvůli psychickým problémům vynechala v Tokiu už čtyři soutěže, otevřená zůstává už jen její účast v úterním finále na kladině. Bronz získala Korejka Jo So-čong.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále sportovní gymnastiky žen - přeskok

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články