Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Luku a šípům vládne v Tokiu An San. Korejská lukostřelkyně získala i třetí olympijské zlato

Dvacetiletá Korejka An San si v Tokiu zcela podmanila olympijskou lukostřelnici a po triumfu mezi jednotlivkyněmi získala třetí zlatou medaili. Šampionka ze smíšené i týmové soutěže porazila ve finálovém duelu ruskou soupeřku Jelenu Osipovovou 6:5 po dodatečném rozstřelu.

Po pěti setech byl stav nerozhodný 5:5, ale debutantka na OH An San prvním dodatečným šípem trefila desítku, zatímco o osm let starší soupeřka jen osmičku.

Pro korejskou lukostřelbu to bylo ve čtvrté soutěži v areálu Jumenošima čtvrté zlato. O udržení stoprocentní nadvlády budou v sobotu bojovat muži.

Na předchozích hrách v Riu de Janeiro, kdy se bojovalo o čtyři sady medailí, Korejci nikoho jiného na nejvyšší stupínek nepustili.

V ženské individuální soutěži skončilo korejským triumfem devět z deseti posledních olympijských soutěží.

Bronzovou medaili vybojovala Italka Lucilla Boariová po vítězství nad Američankou Mackenzie Brownovou, která před tím prohrála v semifinále s An San také až po rozstřelu. V něm Korejka rovněž trefila desítku, její soupeřce devítka nestačila.

Výsledky lukostřelby žen na OH v Tokiu:

Finále: An San (Korea) - Osipovová (Rus.) 6:5

o 3. místo: Boariová (It.) - Brownová (USA) 7:1

další pořadí: 5. Valenciaová (Mex.), 6. Wu Ťia-sin (Čína), 7. Kang Če-jong (Korea), 8. Kumariová (Indie), ...33. Horáčková.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články