Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kuba v Tokiu dominuje v boxu, v kategorii do 81 kilogramů slavil López

Olympijské zlato ve váze do 81 kilogramů získal kubánský boxer Arlen López. Ve finále zdolal Brita Benjamina Whittakera 4:1 a navázal na vítězství v nižší kategorii do 75 kilogramů z Her v Riu de Janeiro.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuba má další zlato v boxu, v kategorii do 81 kg vyhrál López

Kuba dosud v japonské metropoli získala 12 medailí, z toho tři v boxu. Na bronz Lázara Álvareze (do 57 kg) a úterní triumf Roniela Iglesiase (do 69 kg) navázal López, který olympijským turnajem prošel naprosto suverénně. Whittakerovi k finálovému úspěchu nepomohly ani vlasy nabarvené na zlato. 

Brit porážku zprvu neunesl. Poté, co při medailovém ceremoniálu zaznělo jeho jméno, zdráhavě vystoupil na stupně vítězů s rukama v kapsách a díval se na zem. Když obdržel stříbrnou medaili, obtočil ji stuhou a vložil do kapsy. "Ráno jsem se vzbudil s vírou, že přišel můj čas. A cítil jsem to jako selhání, takže jsem prostě nemohl slavit stříbro," vysvětlil.

Během ceremoniálu si medaili na krk nedal. Poté, co opustil arénu, si ji ale po tiché konzultaci s týmovým pracovníkem nasadil před setkáním s médii. "Měl jsem se k tomu postavit čelem, dát si tuto krásnou stříbrnou medaili na krk a usmívat se," uznal.

Zdůraznil také, že López byl ve finále jasně lepší a že jeho krok neznamenal neúctu. "Za pár let se ohlédnu a řeknu si: 'Co jsem to dělal?'" uzavřel Whittaker.

Bronz získali Rus Imam Chatajev a kubánský rodák Loren Alfonso reprezentující Ázerbájdžán.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články