Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Krejčíková a Siniaková: Zlato je bomba. Hodně lidí to očekávalo, ale bylo to strašně náročné

Do olympijského turnaje vstupovaly v pozici nejvýše nasazeného páru. Očekávání sportovní veřejnosti v Česku bylo enormní. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si však s tlakem poradily a po finálovém vítězství nad švýcarskou dvojicí Belinda Bencicová, Viktorija Golubicová radostně křepčily se zlatou medailí na krku.

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Máme obrovskou radost. Po mečbolu jsme ani nevěřily, že se nám to opravdu podařilo. Je to neskutečná bomba. Mám husí kůži a těžce se mi hledají správná slova," prohlásila Krejčíková v České televizi. "Jsem pyšná, že jsme to zvládly a že přivezeme domů zlato. Hodně lidí to očekávalo, ale bylo to strašně náročné," doplnila Siniaková. 

Chvíle na "bedně" si užily. V době plné koronavirových omezení měly na rozdíl od jednotlivců alespoň možnost si medaile pověsit na krk navzájem. "Pořadatelé nám řekli, že si je můžeme dát, takže jsme možnosti rády využily," popsala Siniaková. "Byla to dojemná chvíle. Objaly jsme se a řekly si pár slov, díky čemuž byla atmosféra hlubší," dodala Krejčíková.

Slova ze stupňů vítězů zůstanou jen mezi nimi, ale úspěch budou s nadšením sdílet s celou republikou. Především s dětmi, až se s nimi potkají. "Určitě z toho budou mít radost. Když to půjde, ukážu jim medaili, vyfotím se s nimi. Budu se snažit je motivovat a inspirovat, aby vznikla nová úspěšná generace sportovců," přemítala Krejčíková.

Další vavřín ve sbírce pro Novotnou a Fuchsovou

Olympijský triumf přidaly ke třem společným grandslamům. "Doufám, že nás to bude spojovat dál. Že dál budeme hrát tenis, který milujeme, baví nás a že se nám bude dařit v singlu i v deblu," přála si Krejčíková.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na olympijském turnaji
zdroj: Reuters autor: Piroschka Van De Wouw

Po tokijském vítězství věnovaly české tenistky vzpomínku i svým zesnulým trenérkám a mentorkám Janě Novotné a Heleně Fuchsové.

"Kdyby tady Jana byla, určitě by to bylo ještě veselejší," uvedla Krejčíková. "Hrozně bych si přála, aby tu s námi byla," doplnila Siniaková, kterou z pozice kondiční trenérky cepovala bývalá atletka Fuchsová.

Novotná i Fuchsová podlehly rakovině. Bývalá světová dvojka Novotná před čtyřmi lety v 49 letech, Fuchsová letos v březnu ve věku 55 let. "Myslím, že tam teď nahoře obě jsou, drží se za ramena a fandí," měla jasno dojatá Krejčíková. "Určitě jsou na nás pyšné," přikývla Siniaková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články