Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Konec kariéry odložil koronavirus. Takto odejít nemůžu, řekla Hejnová a vyhlíží dodatečné stříbro

Měla jasný plán. Zúčastnit se letos olympijských her v Tokiu a potom ukončit bohatou a úspěšnou kariéru. Epidemie koronaviru však scénář Zuzany Hejnové výrazně změnil. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek proto odchod do sportovního důchodu odložila a v domácím tréninku nyní vyhlíží alespoň dodatečné stříbro za Hry v Londýně.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/PR autor: Ivana Roháčková

Místo pilování formy na atletické dráze a odškrtávání dní v kalendáři do poslední velké akce sportovní kariéry je v současnosti Zuzana Hejnová doma a na fyzičce pracuje jenom na balkoně s činkami a dalšími posilovacími pomůckami.

Světová epidemie koronaviru tvrdě zasáhla plány české čtvrtkařky, která ještě před pár dny polykala objemné tréninkové dávky na soustředění v Jihoafrické republice.

"Aktuálně jsem na tom dobře. Nic mě nebolí a o to víc mě mrzí, že žádná sezona není. Věřím ale, že můj stav takto vydrží dál a že ještě rok vydržím," řekla česká reprezentantka.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová odložila konec kariéry a vyhlíží olympijské stříbro z Londýna

Hejnová chtěla právě v létě v Tokiu uzavřít bohatou kariéru. Kvůli olympiádě vynechala i halovou sezonu, aby její dobrý zdravotní stav vydržel a ona byla v létě maximální pohodě. Jenže odklad znamenal i odklad jejího odchodu do sportovního důchodu. Nechce totiž končit po takovém roce.

"Určitě nechci kariéru končit sezonou, která ani neproběhla. Vzhledem k tomu, že jsem se na ni chystala, tak bych rok ještě ráda vydržela," ujistila i své fanoušky.

Mezi nepříjemnými informacemi dostala Hejnová ale i jednu příjemnou. Olympijská šampionka z Londýna 2012 v běhu na 400 metrů překážek Ruska Anťuchová je podezřelá z účasti na státem řízeném dopingu. Česká reprezentantka tak možná brzy vymění původně získaný bronz za stříbro.

"Jsem šťastná, že jsem tehdy doběhla na bronzovém místě a mohla si užít ceremoniál. Teď doufám, že se to potvrdí a bude to tak, jak má být," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články