Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Judistky si zopakovaly finále z Ria, tentokrát se radovala Agbégnénouová

Francouzská judistka Clarisse Agbégnénouová ovládla váhovou kategorii do 63 kg. Pětinásobná mistryně světa v souboji o zlato oplatila finálovou porážku z Ria soupeřce Tině Trstenjakové a rozšířila svou medailovou sbírku o nejcennější kov. Slovinská obhájkyně titulu se musela spokojit se stříbrem.

Clarisse Agbégnénouová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Mickael Chavet

Už páté zlato na tatami pro pořadatelskou zemi vybojoval mezi muži do 81 kg Takanori Nagase. Bilanci domácích reprezentantů z juda tak v Tokiu rozšířil na sedm cenných kovů.

Ve finále porazil bronzový medailista z Ria Nagase Sajída Mollajího. Íránský judista, jenž uprchl z rodné země poté, co na MS 2019 odmítl coby obhájce zlata odstoupit a vyhnout se duelu s izraelským soupeřem, získal stříbro pro Mongolsko.

Povolení reprezentovat novou zemi pod pěti kruhy získal Mollají vloni od MOV. Z olympijské medaile se radoval poprvé, Mongolsko už má v Tokiu tři cenné kovy.

Je nám líto, video expirovalo.
Nagase ovládl judistickou kategorii do 81 kg

Muži - do 81 kg:

1. Nagase (Jap.), 2. Mollají (Mongol.), 3. Borchashvili (Rak.) a Casse (Belg.), 5. Ressel (Něm.) a Grigalašvili (Gruz.), 7. Chubecov (Rus.) a Boltabojev (Uzb.).

Ženy - do 63 kg:

1. Agbégnénouová (Fr.), 2. Trstenjaková (Slovin.), 3. Centracchiová (It.) a Beaucheminová-Pinardová (Kan.), 5. Franssenová (Niz.) a Barriosová (Ven.), 7. Quadrosová (Braz.) a Ozdobaová-Blachová (Pol.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články