Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jsem ráda, že jsem zdravá, řekla triatlonistka Kuříková a těší se do Paříže na diváky

Doběhla třicátá a se slzami v očích. Byly to slzy radosti, protože pro triatlonistku Petru Kuříkovou byl start v Tokiu splněním dětského snu. Jen litovala, že tu nebyli diváci. "Tak doufám, že budu mít možnost užít lepší olympijskou atmosféru ještě v Paříži," zmínila devětadvacetiletá reprezentantka olympiádu ve Francii za tři roky.

Petra Kuříková
zdroj: ITU Media autor: Janos Schmidt

"Příští rok začneme sbírat body, takže zase najedeme na kvalifikační režim. Je to za chvíli," konstatovala v cíli.

V Tokiu se Kuříková skoro ani neohřála. Přiletěla tři dny před závodem a druhý den po něm odletí. V olympijské vesnici si podle plánu držela evropský čas, vstávala tak každý den ve 2:30 v noci japonského času. "Došla jsem si na snídani, první trénink jsem většinou začínala ve čtyři ráno. Už se začínalo rozednívat, to se dalo," popisovala triatlonistka z Jablonce nad Nisou.

Menší problémem způsobilo, že bydlela v apartmánu s plavkyněmi, které měly jiný režim dne. "Nebylo to úplně ideální. Když závodily večer, takže se vracely kolem desáté a to já už měla půlnoc. A naopak já je zase budila ráno," řekla reprezentantka žijící v Curychu.

Kvůli hrozbě tajfunu to vypadalo, že pořadatelé závod triatlonistek přeloží. "O dva dny. Už jsem se mentálně připravovala, že závod bude později, ale nakonec se jelo."

Byla ráda, že během závodu nebylo očekávané horko. S plaváním byla spokojena. "Nevylezla jsem úplně špatně, ale první dva okruhy na kole jsem měla hodně špatné nohy. Silnější skupinu jsem propásla a jela v té druhé, která jela rozumně, což jsem byla ráda," konstatovala.

V dešti bylo při cyklistice hodně pádů a Kuříková se snažila karambolu vyhnout. "Už jich mám za sebou dost, takže jsem jela spíš opatrněji," řekla. "Viděla jsem holky ležet v zatáčkách, nebyl to moc příjemný pocit. Jak od kol před námi stříkalo strašně moc vody a špíny do očí, tak jsem občas nevěděla, kudy jedu. Jsem ráda, že jsem zdravá v cíli."

V závěrečném běhu, který je její nejsilnější disciplínou, se posunula na konečné třicáté místo. "To mě motivovalo a říkala jsem si, že třicítku musím zvládnout. Nevím, jaký byl běžecký čas, ale já si to užila," prohlásila triatlonistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články