Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jsem rád, že mohu reprezentovat, říká Veselý

Český basketbalista Jan Veselý se těší, že si na olympijských hrách v Tokiu vynahradí svou absenci na předloňském mistrovství světa. Jedenatřicetiletý pivot bude jednou z opor výběru trenéra Ronena Ginzburga. Český tým se v základní skupině utká s Íránem, Francií a s USA. 

Jan Veselý v dresu Fenerbahce
zdroj: ZUMA autor: David Ramirez

"Jsem rád, že jsem letos mohl reprezentovat a že se na tu olympiádu dostanu. Toho mistrovství světa je sice škoda, ale s tím zraněním se nedalo nic dělat," řekl Veselý.

Zatímco Tomáš Satoranský vyzve proti USA svého klubového spoluhráče z Chicaga Bulls Zacha LaVinea, Veselého čeká v utkání s Francií jeho kolega z Fenerbahce Istanbul Nando de Colo.

"Těším se na to. Už během kvalifikace mi před finále přál hodně štěstí a následně mi po něm i poslal gratulaci. Jsme spolu v kontaktu. Bavil jsem se i s řeckými kluky, s nimiž jsme hráli finále, jako je Kostas Slukas, a říkali, že jsme si ten postup prostě zasloužili. Respekt tam je," uvedl Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté se při fasování olympijské kolekce obávali především krojů

Těší se i na duel s americkým výběrem, za který by měly nastoupit hvězdy jako Kevin Durant nebo Damian Lillard. "Američané mají vždy našlapaný tým, ale o to víc se toho nemusíme bát a musíme hrát naši hru. V přípravě sice dvakrát prohráli, ale mají natolik zkušené hráče a realizační tým, že si nedovolí nějaké fiasko. To, že prohráli dva zápasy, je pro ně budíček před olympiádou a půjdou do každého zápasu hodně koncentrovaní," řekl Veselý.

Zkušený pivot se snažil v letech 2011 až 2014 v NBA prosadit, ale po působení ve Washingtonu a Denveru se vrátil do Evropy. V dresu Fenerbahce vyhrál v roce 2017 Euroligu a o dva roky později se stal jako první Čech v historii nejužitečnějším hráčem celé soutěže.

"Neberu to tak, že bych jim chtěl něco vrátit. Je mi jednatřicet, tyhle věci neřeším. Není to sice uzavřené, ale že bych si tam šel něco dokazovat, to ne. Jdu do toho s tím, že jsme tým, hrajeme týmově a půjdeme do toho stejně jako do kvalifikace," dodal Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články