Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jeden závod, jediná šance na Tokio. Vrabcová Nývltová si ale ze situace těžkou hlavu nedělá

Patří mezi sportovce, kteří si mohou říct, že jim koronavirus vlastně pomohl. Kdyby se totiž olympijské hry konaly v řádném termínu, běžkyně Eva Vrabcová Nývltová by je sledovala jen v televizi, jelikož by se starala o čerstvě narozenou dceru. Díky přesunu ale může o start na maratonské trati v Tokiu ještě zabojovat, i když bude mít jen jeden pokus.

Eva Vrabcová Nývltová
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Na konci dubna minulého roku prožila krásné chvíle, jelikož se jí narodila dcera Amálka. Eva Vrabcová Nývltová ale příliš nelenila a neodpočívala. Už po měsíci se znovu vrhla do přípravy, a to až s přehnanou vervou.

"Měla jsem problém, abych se neutrénovala k smrti, když to přeženu. Já chci být lepší a lepší a ono to občas bylo víc, než to mělo být," přiznala bronzová medailistka z mistrovství Evropy 2018 v maratonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová Nývltová se připravuje na boj o Tokio. Kariéru ale směřuje až na Paříž

Právě extrémní tréninkové dávky a snaha rychle se vrátit do formy jí přinesly zdravotní potíže. Pětatřicetiletá běžkyně musela na šest týdnů zpomalit kvůli bolavým zádům. Aby je šetřila a s nimi také problémové achilovky, s nimiž bojovala už dříve, vyměnila letos v lednu běžecké body za běžky a v Itálii se na lyžích vrátila k vysokým tréninkovým dávkám.

"Udělala jsem tréninků skoro víc než kdykoli, takže když jsem se vrátila, běhání bylo začínání od nuly, ale teď mne spíš překvapuje, jak rychle to jde nahoru," pochvalovala si.

Vzrůstající pohoda a forma je dobrou zprávou, jelikož už za tři týdny se pokusí o olympijský maratonský limit, který je 2 hodiny, 29 minut a 30 vteřin, na republikovém šampionátu, který se poběží v rámci projektu Souboj týmů.

"Pro mě to je do jisté míry hop, nebo trop, ale já se na tuhle olympiádu až tolik neupínám. Byl by to naopak bonus navíc, se kterým jsem nepočítala. Celá moje příprava a kariéra víceméně směřuje k olympiádě v Paříži, takže tohle je pokus o návrat číslo jedna," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články