Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Japonské softbalistky otevřely olympijský turnaj jasnou výhrou nad Austrálií

Po třinácti letech se vrátil softbal do olympijského programu a favoritky vstoupily do soutěže vítězně. Domácí Japonky si poradily s Austrálií jasně 8:1 a Američanky porazily Itálii 2:0.

Radost softbalistek Japonska
zdroj: USA Today Sports autor: Jukihito Taguči

Olympijské vítězky z Pekingu 2008 Japonky měly problém s Austrálií jen v první směně. Nadhazovačka Jukiko Uenová naplnila mety a povolila soupeřkám jeden bod, ale pak už byla jistá.

V útoku domácí hráčky ještě v dohrávce první směny vyrovnaly, od třetí do páté směny odpálily tři homeruny a utkání rozhodly předčasně rozdílem.

"Před zápasem jsem se snažila uklidnit a nebýt příliš nabuzená, že konečně začínáme a mám šanci zase stát na olympiádě v nadhazovačském kruhu," řekla devětatřicetiletá Uenová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Japonské softbalistky přidaly druhou výhru proti Mexičankám
Dostupnost videa skončí: 25.07.2021 13:48

Bylo jí líto, že v hledišti pro 30 tisíc fanoušků bylo asi jen padesát lidí, členů týmů. "Chtěly jsme se ukázat před lidmi ve Fukušimě," připomněla obyvatele prefektury, v které před deseti lety udeřily zemětřesení a tsunami, zničily jadernou elektrárnu a zabily přes 15 tisíc lidí.

Američanky se rovněž opíraly o zkušené nadhazovačky. Osmatřicetiletá Cat Ostermanová, zlatá medailistka z Her 2004 v Aténách, udělala během šesti směn devět strikeoutů a povolila Italkám jediný odpal.

V poslední směně duel uzavřela třemi strikeouty rovněž levou rukou házející o tři roky mladší Monica Abbottová, která hrává japonskou ligu.

Výsledky olympijského turnaje softbalistek:

Austrálie - Japonsko 1:8, Itálie - USA 0:2, Mexiko - Kanada 0:4.

USA - Kanada 1:0, Mexiko - Japonsko 2:3, Itálie - Austrálie 0:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články