Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jančařík vstoupil do olympijského turnaje suverénním vítězstvím v 1. kole

Úspěšný vstup do olympijského turnaje za sebou má Lubomír Jančařík. Zkušený stolní tenista porazil v 1. kole Alího Chadrávího ze Saúdské Arábie jasně 4:0 na sety. 

Lubomír Jančařík
zdroj: ČTK/AP

V dalším kole Jančaříka v neděli čeká Kazach Kirill Gerassimenko, který je ve světovém žebříčku na 46. místě.

"Hrálo se mi překvapivě dobře, každý úvodní zápas na olympiádě je náročný, tak jsem rád, že jsem to zvládl. Nebylo to jednoduché a děkuju moc za podporu. I když ten výkon nebyl perfektní, byla tam ta chuť. O to jde," řekl Jančařík.

Aktuálně 85. hráč světa Jančařík po celé utkání dominoval, situaci si zkomplikoval jen v prvním setu, kdy nechal soupeře dotáhnout a nakonec vyhrál 11:9. Ve zbývajících třech sadách uhrál Chadráví dohromady jen 13 bodů.

Třiatřicetiletý český reprezentant, který před pěti lety v Riu vypadl v prvním kole a na nedávném mistrovství Evropy došel do čtvrtfinále, ničil soupeře útočnou hrou. Několikrát zaznamenal přímý bod ze servisu, ve čtvrtém setu úspěšně zakončil i nejdelší výměnu zápasu, při které míček sedmnáctkrát přešel přes síťku.

Jančařík je jedním z českých sportovců, kteří museli opustit olympijskou vesnici, neboť přiletěli do dějiště Her v charterovém letu, z kterého jsou všechny české případy nakažení koronavirem. Kvůli tomu absolvoval v dějišti Her jen dva tréninky.

Dvouhra - 1. kolo:

Jančařík (ČR) - Chadráví (Saúd. Ar.) 4:0 (9, 5, 4, 4).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články