Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jančařík bude v 1. kole proti Chadrávímu favoritem, Matelová začne až ve druhém kole

Stolní tenista Lubomír Jančařík se v prvním kole na olympijských hrách v Tokiu utká s Alím Chadrávím ze Saúdské Arábie. Hana Matelová je nasazená do druhého kola. Třetího českého reprezentanta Pavla Širučka vyřadil pozitivní test na covid-19.

Aktuálně 93. hráč světa Jančařík má před sebou druhý olympijský start. Nedávný čtvrtfinalista mistrovství Evropy, který na OH v Riu de Janeiro 2016 vypadl v 1. kole, bude proti Chadrávímu (185. v žebříčku ITTF) favoritem.

"Už před odletem jsem říkal, že je mi asi jedno, kdo tam proti mně bude stát. Člověk si může myslet, že je to dobrý los, a ono to může být hodně těžké. A samozřejmě přesně naopak. Rozhodne se až za stolem," řekl k losu Jančařík pro web České asociace stolního tenisu. Ve druhém kole bude případně jeho soupeřem Kirill Gerassimenko z Kazachstánu (46.).

Česká jednička Širuček měl hrát s Australanem Davidem Powellem, ale v době losu český tým zveřejnil, že měl pozitivní test a místo olympijské soutěže bude čtrnáct dnů v izolaci.

Matelová (51.) se utká s vítězkou souboje mezi Portoričankou Melanií Díazovou (69.) a Thajkou Orawan Paranangovou (88.). Ve 3. kole případně narazí na světovou devítku Kasumi Išikawaovou z Japonska, vítězku Czech Open v Olomouci z roku 2018.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články