Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jachtařské zlato z kategorie Laser získal Australan Wearn

Kategorii Laser ovládl na Hrách australský jachtař Matt Wearn. Stříbro obhájil Chorvat Tonči Stipanovič, třetí byl Hermann Tomasgaard z Norska.

Je nám líto, video expirovalo.
Trojnásobný mistr světa Wearn se dočkal i na OH

Závod žen v kategorii Laser Radial vyhrála Dánka Anne-Marie Rindomová a vylepšila bronzové umístění z Her v Riu de Janeiro. Druhá byla Švédka Josefina Olssonová a třetí skončila obhájkyně zlata Marit Bouwmeesterová z Nizozemska.

Pětadvacetiletý Wearn měl díky velkému náskoku z úvodních deseti rozjížděk jisté zlato už před medailovou jízdou. V ní trojnásobný vicemistr světa obsadil druhé místo a připsal si největší úspěch v dosavadní kariéře.

Wearn celkové pořadí ovládl se ziskem 53 bodů. Druhou příčku stejně jako před pět lety obsadil Stipanovič s 82 body. Tomasgaard si pro první medaili z velké akce dojel se ziskem 85 bodů.

Muži - Laser:

1. Wearn (Austr.) 53 b., 2. Stipanovič (Chorv.) 82, 3. Tomasgaard (Nor.) 85, 4. Kontides (Kypr) 88, 5. Buhl (Něm.) 91, 6. Bernaz (Fr.) 92, 7. Ha Či-min (Korea) 98, 8. Scheidt (Braz.) 104.

Ženy - Laser Radial: 1. Rindomová (Dán.) 78, 2. Olssonová (Švéd.) 81, 3. Bouwmeesterová (Niz.) 83, 4. Plasschaertová (Belg.) 87, 5. Tenkanenová (Fin.) 95, 6. Douglasová (Kan.) 100, 7, Zennarová (It.) 106, 8. Höstová (Nor.) 111.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články