Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hrčkulák na ME zajistil další české místo na olympijských hrách

Česká střelba se raduje ze zisku dalšího, již osmého, olympijského kvótaplacu. David Hrčkulák skončil ve střelbě ze vzduchové pušky na ME v Osijeku sedmý, a to na místo na olympijských hrách v Tokiu stačilo.

zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ve střelbě ze vzduchové pušky, v níž byla ve hře dvě účastnická místa, nechal Hrčkulák za sebou jednoho z dalších adeptů na olympijskou účast Briana Baudouina z Francie a v konečném pořadí obsadil sedmé místo. Titul získal Maďar István Péni.

Společně s Jiřím Přívratským a Alešem Entrichelem se Hrčkulák kvalifikoval ze šestého místa i do úterní osmičlenné týmové soutěže. Ženské trio Gabriela Etrichová, Aneta Brabcová, Lucie Brázdová skončilo čtrnácté, nejlepší z nich Etrichová obsadila v soutěži jednotlivkyň 31. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Hrčkulák si vystřílel letenku na OH

Mimo hlavní soutěž stříleli olympionici Filip Nepejchal, Petr Nymburský a Nikola Šarounová (za svobodna Mazurová), kteří už nemohli získat účastnické místo na OH, a do ostrých bojů na ME zasáhnou až v dalších disciplínách.

Čeští sportovní střelci měli dosud zajištěno sedm účastnických míst pro Hry v Tokiu. Vedle puškařů Nepejchala, Nymburského a Šarounové se o ně zasloužili brokaři Jiří Lipták, David Kostelecký (oba trap), Jakub Tomeček a Barbora Šumová (oba skeet).

Výsledky ME ve sportovní střelbě

Muži:

Vzduchová puška: 1. Péni (Maď.) 251,3/v rozstřelu 10,7, 2. Richter (Izr.) 251,3/10,3, 3. Maslennikov (Rus.), ...7. Hrčkulák, v kvalifikaci 15. Přívratský, 56. Entrichel (všichni ČR).

Ženy:

Vzduchová puška: 1. Mullerová (Fr.) 251,5, 2. Kapsová (Belg.) 250,2, 3. Ceccarellová (It.), ...v kvalifikaci 31. Etrichová, 47. A. Brabcová, 54. Brázdová (všechny ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články