Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Geschke se kvůli koronaviru nezúčastní závodu cyklistů

Podobně jako český cyklista Michal Schlegel i německý reprezentant Simon Geschke přijde o účast na olympijských hrách kvůli pozitivnímu testu na covid-19. Geschke je prvním Němcem, který se do Her nebude moci zapojit. Nepříjemnou novinku se německý olympionik dozvěděl pár minut před slavnostním zahájením. 

Simon Geschke
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pětatřicetiletý Geschke měl být důležitým pomocníkem Maximiliana Schachmanna. Místo závěrečné přípravy je v izolaci. "Po fyzické stránce se cítím dobře, ale emocionálně je to pro mě černý den. Je vážně těžké strávit, že mě tak blízko před závodem vyřadili," řekl cyklista, který před pěti lety na OH v Riu de Janeiro skončil třináctý v časovce, ale silniční závod nedokončil.

Koronavirus vyděsil dnes i španělskou cyklistickou reprezentaci, protože pozitivní test měl masér. Jezdci jsou ale negativní a na start můžou. Jejich jedničkou bude bývalý mistr světa Alejandro Valverde. České barvy budou při Schlegelově absenci hájit jen Zdeněk Štybar a Michael Kukrle.

Covid vyřadil z olympijské premiéry i jednoho z favoritů soutěže surfařů Frederica Moraise z Portugalska. Před dnešním odletem do Tokia z výsledků testů zjistil, že je nakažený.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články