Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Frintová doufá, že v Tokiu nebudou opatření tak přísná jako na MS v Jokohamě

Vendula Frintová se chystá už na čtvrtou letní olympiádu v kariéře. Sedmatřicetiletá triatlonistka si v Tokiu konkrétní cíle nedává, ale doufá, že opatření proti šíření koronaviru nebudou v japonské metropoli tak přísná jako při květnovém závodu mistrovství světa v Jokohamě.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

"Doufám, že tak hrozné to ani už být nemůže. Tam jsme opravdu nemohli z hotelového pokoje. Doufám, že na olympiádě se budeme moci pohybovat aspoň po vesnici a do společné jídelny si zajdeme, kdy budeme chtít. V Jokohamě nám to servírovali jenom na židli před pokoj v určitý čas. Snad režim bude volnější a příjemnější," řekla Frintová v rozhovoru pro Českou triatlonovou asociaci.

Na minulých OH v Riu de Janeiro v roce 2016 obsadila 27. příčku, svůj nejlepší olympijský výkon zaznamenala 15. místem v Londýně o čtyři roky dříve. Při premiéře v roce 2008 v Pekingu náchodská rodačka dokončila závod na 23. pozici.

"Chci nechat na trati všechno. Letošní závod bude i těmi podmínkami tak specifický, že já podám svoje maximum, ale záleží, co předvedou také ostatní a na co to bude v konečném pořadí stačit," konstatovala Frintová.

Je nám líto, video expirovalo.
Triatlonistka Frintová se chystá na svou čtvrtou olympiádu

Do Tokia odcestovala v pondělí. Závod žen startuje příští úterý už v 6:30 tamního času. "Bylo dlouhodobě v plánu, že odletíme dříve a budeme tam mít nějaký závěrečný kemp, minimálně 14 dní, aby si člověk opravdu zvykl na tamní podmínky. Snažili jsme se je sice nějak simulovat, ale stejně to není ono," uvedla Frintová.

"Co já vím, tak se jenom Britům podařilo odletět a opravdu si tam uspořádat svůj dlouhodobější kemp. Pro hodně států se to stalo velkou překážkou a komplikací. Vzhledem k tomu, že (za Českou republiku) letíme jenom já a Petra Kuříková a obě se připravujeme zvlášť, bylo by to hodně složité. Ještě bychom tam museli v závěru trénovat sami," doplnila zkušená triatlonistka.

Očekává náročnou trať. "Já jsem bohužel neabsolvovala test event v roce 2019, akorát jsem se dívala na závod žen on-line. Je to klasická městská trať s milionem zatáček, nějaké slepé obrátky o 180 stupňů. Mělo by to být docela podobné trati v Jokohamě, a ta mi docela sedí. Doufám, že mi to sedět bude," prohlásila Frintová, která v Jokohamě skončila jedenáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články