Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Francie zdolala Egypt a je počtvrté ve finále Her. Házenkářské zlato budou hájit Dánové

Ideální rozlučka pro Nikolu Karabatice? Tento moment se přibližuje. Francouzští házenkáři postoupili do finále olympijského turnaje v Tokiu. Obhájci stříbra i po vlažném začátku porazili energický tým Egypta s novými hvězdami světové házené 27:23. O zlato si v sobotním finále zahrají s Dánskem. Předchozí olympijští šampioni a úřadující mistři světa přehráli také 27:23 Španělsko.

Nikola Karabatic v utkání s Egyptem
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

Úřadující dvojnásobní mistři světa Dánové s aktuálními evropskými šampiony Španěly vyhráli o čtyři góly už první poločas (14:10), v němž se mohli opřít o výkon hvězdného brankáře Niklase Landina, svěřence Filipa Jíchy z Kielu. Španělům se podařilo v druhé půli stáhnout náskok soupeře až na rozdíl jednoho gólu, blíž se ale nedostali. V ofenzivě vítězů zářil trojnásobný nejlepší házenkář světa Mikkel Hansen, jenž nastřílel 12 branek.

Francouzi porazili Egypt po vlažném začátku. Mistři Afriky totiž začali lépe a hned v úvodu šli do vedení 5:1, ještě do přestávky ale Francouzi dokázali vyrovnat na 13:13. V druhém poločase už soupeře ani jednou nepustili do vedení.

Šestinásobní mistři světa Francouzi patří na posledních olympiádách k nejúspěšnějším házenkářům. Před stříbrem z Ria de Janeiro vybojovali v Londýně a Pekingu zlato. Egypt stále může získat první olympijskou medaili v házené v historii, nejlépe dosud skončil šestý v Atlantě před 25 lety.

Házená:

Muži - semifinále:

Francie - Egypt 27:23 (13:13)

Nejvíce branek: Mem 5, Descat 5/4, Remili a N. Karabatic po 4 - Ahmar 5/1, Omar 5/3, Mohamed 4.

Dánsko - Španělsko 27:23 (14:10)

Nejvíce branek: Hansen 12/5, Gidsel 5, Mensah 4 - Dujšebajev a Figueras po 5, Gómez 4/3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články